Εξερευνήστε την ποικιλία της κουζίνας των Βαλεαρίδων Νήσων της Ισπανίας – Μαγιόρκα, Μενόρκα, Ίμπιζα και Φορμεντέρα – μέσα από 155 αυθεντικές συνταγές.
Βρίσκονται στα ανοιχτά της ισπανικής ακτής της Μεσογείου, οι Βαλεαρίδες Νήσοι φημίζονται για τη φυσική τους ομορφιά, ωστόσο η κουζίνα τους έχει σε μεγάλο βαθμό υποτιμηθεί. Αυτή η υποβλητική συλλογή συνταγών μεταφέρει τους αναγνώστες στις οικογενειακές κουζίνες, τα καφέ και τις αγορές του αρχιπελάγους, αποκαλύπτοντας μια ξεχωριστή γαστρονομική κληρονομιά που διαμορφώνεται από τη γεωγραφία της περιοχής.
Τα πιο αγαπημένα πιάτα των νησιών γιορτάζουν τα τοπικά προϊόντα, τα γνωστά μεσογειακά συστατικά – ελαιόλαδο και σκόρδο, ρύζι και φρέσκο ψάρι – και ευρηματικές μεθόδους μαγειρέματος που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά. Από γεμιστές μελιτζάνες σε στιλ Menorcan, ψάρι φούρνου με σπανάκι και τσάρμπα, μαύρο ρύζι με σουπιές και αγκινάρες και χοιρινό με άγρια μανιτάρια μέχρι ψημένα σύκα, μπισκότα αμυγδάλου και το πιο διάσημο επιδόρπιο της Formentera, το φρέσκο Cheesecake με μέντα, περιλαμβάνει κλασικά γλυκά και γεύσεις του βιβλίου.
Παράλληλα με την αφθονία των νόστιμων πιάτων, ο καταξιωμένος συγγραφέας Jeff Koehler παρουσιάζει ζωντανά σύντομα δοκίμια που τονίζουν τις γαστρονομικές παραδόσεις, όπως οι εβδομαδιαίες αγορές των χωριών και οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα του Αγίου Μαρτίνου. τοπικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων αλλαντικών και κονσερβών ντομάτας. και βασικές τεχνικές, όπως η προετοιμασία ενός τέλειου sofregit. Εικονογραφημένο με υπέροχη φωτογραφία του φαγητού και των τοπικών τοπίων, το The Spanish Mediterranean Islands Cookbook αποτυπώνει την ουσία ενός από τους πιο μαγευτικούς προορισμούς στον κόσμο.
Εκδότης | Phaidon |
Συγγραφέας | Jeff Koehler |
Γλώσσα | Αγγλικά |
Σελίδες | 352 σελίδες |
ISBN | 9781838669492 |
Εξώφυλλο | Σκληρό Εξώφυλλο, 270x205 mm |