Apicius 35: Με περισσότερες δημιουργίες από ότι ποτέ!! Ένα τελείως διαφορετικό και πολύπλοκο περιοδικό. 10 πλέον διάσημοι σεφ.
Joan, Josep and Jordi Roca (Roca Mas Marroch), Ángel León (Aponiente, 3 Michelin stars),...
Apicius 36: Η εστίαση στο σκοτάδι...
Αλλά εμείς σε καμία περίπτωση δεν θα μείνουμε ήσυχοι ή στατικοί. Σε αυτό το τεύχος, οι εκδόσεις Montagud επενδύουν στο γαστρονομικό ταλέντο της Ισπανίας.
Απολαύστε στις 444 σελίδες αυτού του βιβλίου σχετικά με την ιστορία του Azurmendi, το συναισθηματικό λεξικό που απαρτίζεται από τις ιδέες του Eneko Atxa, 75 μεγαλοπρεπείς δημιουργίες και 65 φωτογραφημένες βήμα προς...
Το Anarkia είναι ένα σημαντικό έργο που επικεντρώνεται στη γλυκιά κουζίνα που παρήγαγε ο El Celler de Can Roca (3 αστέρια Michelin). Το βιβλίο αυτό είναι μια επιτομή επιδορπίων από τον Jordi Roca, που ανακηρύχτηκε ως...
Το Noor είναι το προσωπικό έργο που ξεκίνησε ο Paco Morales όταν επέστρεψε στη γενέτειρα του στην Κόρδοβα. Παρ' όλα αυτά, δεν ξέχασε ποτέ ούτε το σεβασμό προς τις ρίζες του ούτε όλες τις εμπειρίες που απέκτησε από την...
Το μαγείρεμα Sous-vide, βασικά η διαδικασία στεγανοποίησης σε πλαστικές σακούλες και μαγειρέματος σε χαμηλές θερμοκρασίες, είναι μια τεχνική που μέχρι τώρα χρησιμοποιείται ευρύτερα στην Ευρώπη.
Μέσα από τις 320 σελίδες του βιβλίου θα δούμε τον Paco Perez να περιγράφει πως η Μνήμη, το Περιβάλλον και η Τεχνική μπορούν να προκαλέσουν έναν απίστευτο καταρράκτη δημιουργικότητας από την οποία ξεπροβάλλουν οι γεύσεις.
Οι Juan Antonio Perez και Jose Polo (2 αστέρια Michelin) καθώς και η ομάδα του Atrio δημιουργήσαν αυτό το φανταστικό προορισμό στηριζόμενοι σε 3 πυλώνες: γαστρονομία υψηλού επιπέδου, αρχιτεκτονική και κρασί.
Punto MX , το πρώτο ΜΕΞΙΚΆΝΙΚΟ εστιατόριο που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin.Αυτό το βιβλίο - βίβλος της σύγχρονης ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗΣ κουζίνας- παρουσιάζει τις βάσεις, τα προϊόντα, τις δημιουργίες και την κουλτούρα της.
Ένα περιοδικό ζαχαροπλαστικής καλύτερο από κάθε άλλο βιβλίο. 360 σελίδες με συνταγές και παρουσιάσεις από τους καλύτερους ζαχαροπλάστες, pastry chefs, creators of desserts του κόσμου. 54 συγγραφείς, 56 διαδικασίες...
Ο Juanjo López ανέλαβε τα ηνία στο La Tasquita de Enfrente (Μαδρίτη) πριν από 20 χρόνια. Από εκείνη τη στιγμή, ο σεφ έχει κερδίσει τον μεγαλύτερο σεβασμό χάρη στην ειλικρίνεια, την ουσία και την πολυτέλεια του...
«Ποτέ δεν ένιωσα πιο ελεύθερος ως σεφ να δημιουργήσω μια ιδέα. Δεν ήμουν ποτέ τόσο ξεκάθαρος πώς θα ήταν η γαστρονομική μου χίμαιρα », είναι μια από τις φράσεις του Dani García που εισάγουν τον αναγνώστη στο έργο και...
Apicius. Τεύχος 34: Ένα περιοδικό που εκδίδεται κάθε 6 μήνες και παρουσιάζει με μοναδικό τρόπο τις καινοτομίες της υψηλής γαστρονομίας. Επαγγελματίες συνεργάτες που παρουσιάζουν τεχνικές και φιλοσοφία υψηλής...
Το Irreductible, που δημοσιεύτηκε από το Montagud Editores, αποκαλύπτει τα ζωτικά στοιχεία ενός ονείρου που πραγματοποιείται που είναι κάτι περισσότερο από ένα εστιατόριο: DSTAgE.
Το DSTAgE (Diego Guerrero, Madrid,...
Τον Νοέμβριο του 2016, ο Casa Solla (Pepe Solla, Poio, Pontevedra, Galicia, Ισπανία) έγινε 55 ετών. Ένας αριθμός, για τον Pepe Solla - τη δεύτερη γενιά στο τιμόνι αυτού του ιδρύματος - που περιστρέφεται γύρω από μια...
"Κανείς δεν πρέπει να περιμένει ένα βιβλίο Ιστορίας. Αυτό είναι ένα βιβλίο για το Casa Gerardo, όχι για την ιστορία του Casa Gerardo." Ο Marcos Morán, η πέμπτη γενιά στο τιμόνι αυτού του εστιατορίου στο Prendes...
Sollo. "Η κουζίνα του ποταμού", που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Montagud, περιλαμβάνει πιάτα που ο σεφ έχει δημιουργήσει με ψάρια από εσωτερικά ύδατα και εξηγεί επίσης τα κύρια χαρακτηριστικά κάθε είδους.
Ο Ricard Camarena έχει γράψει το "Broths, ο κώδικας της γεύσης", ένα από τα πιο περιζήτητα βιβλία για την γαστρονομική σκηνή,όπου μας εξηγεί πως έχει μεταμορφώσει τα ίδια τα θεμέλια του ίδιου του μαγειρέματος του....
Ποια είναι τα στοιχεία που καθορίζουν το πιάτο ενός ¨μεγάλου σεφ" εξαιρετικό? Όλοι γνωρίζουμε ότι τα συστατικά πρέπει να είναι τα καλύτερα και τα πλέον φρέσκα, αλλά αν αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται γιατί τότε...
Αξίες όπως ειλικρίνεια, ισορροπία, αυστηρότητα, φυσικότητα, αυθεντικότητα,συναίσθημα,ταπεινοφροσύνη,σεβασμός και ευαισθησία είναι μια σταθερά στο σύμπαν του Les Cols. Μια κουζίνα του τοπίου και της εποχικότητας, όπου...
Σκοπός του βιβλίου είναι να παρουσιάσει τον κόσμο του Quique Dacosta, την εξέλιξη του την υπέρβαση του έργου του ιστορικά, αναλύοντας τους 3 πυλώνες στους οποίους βασίζεται (γνώση, μαγειρικά οικοσυστήματα και έρευνα)...