Μέσα από 224 σελίδες και λεπτομερείς δημιουργίες, η 40η έκδοση του Apicius Cuaderno de Alta Gastronomía συνεχίζει να αναδεικνύει τη μεγάλη στιγμή που βιώνει η ισπανική κουζίνα.
Διαθέσιμο από τις 10 Ιουνίου 2023 και...
Δέσμευση, ταλέντο, σεβασμός, αφοσίωση, σθένος… Αυτές είναι οι αξίες του Andreu Genestra που αναδεικνύονται στο εστιατόριο του στην Capdepera της Μαγιόρκα (Βαλεαρίδες Νήσοι).
Mediterranean: ένα βιβλίο που...
Μέσα από 224 σελίδες και 60 λεπτομερείς δημιουργίες, η 39η έκδοση του Σημειωματάριου Haute Cuisine Apicius συνεχίζει να αναδεικνύει τη μεγάλη στιγμή που βιώνει η ισπανική κουζίνα. «Η πιο εγκάρσια έκδοση του Apicius...
Μια εκλεπτυσμένη απλότητα, με ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια, που αναζητά νέα σύνορα, πηγαίνοντας το φαγητό σε άλλο επίπεδο. Η αναζήτηση της ουσίας απαιτεί πολύπλοκη δουλειά που εμβαθύνει στη μνήμη, την ουσία και...
Είμαστε μια προέκταση της θάλασσας και της γης και τα φέρνουμε όλα αυτά στα πιάτα μας, όπου η γεύση είναι απαραίτητη, αλλά επειδή όλες οι αισθήσεις είναι αλληλένδετες, όλα έχουν σημασία όταν πρόκειται για το φαγητό,...
Το μαγείρεμα Sous-vide, βασικά η διαδικασία στεγανοποίησης σε πλαστικές σακούλες και μαγειρέματος σε χαμηλές θερμοκρασίες, είναι μια τεχνική που μέχρι τώρα χρησιμοποιείται ευρύτερα στην Ευρώπη.
Μέσα από τις 320 σελίδες του βιβλίου θα δούμε τον Paco Perez να περιγράφει πως η Μνήμη, το Περιβάλλον και η Τεχνική μπορούν να προκαλέσουν έναν απίστευτο καταρράκτη δημιουργικότητας από την οποία ξεπροβάλλουν οι γεύσεις.
Το Dessert Cuisine είναι μια επαναστατική ιδέα στον νέο κόσμο της γαστρονομίας. Αυτό το συναρπαστικό βιβλίο είναι η απόδειξη της απεριόριστης ιδιοφυΐας και του αδιαμφισβήτητου ταλέντου του Oriol.
Το Noor είναι το προσωπικό έργο που ξεκίνησε ο Paco Morales όταν επέστρεψε στη γενέτειρα του στην Κόρδοβα. Παρ' όλα αυτά, δεν ξέχασε ποτέ ούτε το σεβασμό προς τις ρίζες του ούτε όλες τις εμπειρίες που απέκτησε από την...
Χέρια που Φροντίζουν...
Χέρια που Δίνουν...
Χέρια που Λαμβάνουν...
Χέρια που δίνουν Αγάπη...
Τα χέρια σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητα, είναι τα χέρια κάθε Μάγειρα, επαγγελματία ή μη.
Ένα περιοδικό ζαχαροπλαστικής καλύτερο από κάθε άλλο βιβλίο. 360 σελίδες με συνταγές και παρουσιάσεις από τους καλύτερους ζαχαροπλάστες, pastry chefs, creators of desserts του κόσμου. 54 συγγραφείς, 56 διαδικασίες...
Punto MX , το πρώτο ΜΕΞΙΚΆΝΙΚΟ εστιατόριο που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin.Αυτό το βιβλίο - βίβλος της σύγχρονης ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗΣ κουζίνας- παρουσιάζει τις βάσεις, τα προϊόντα, τις δημιουργίες και την κουλτούρα της.
Το Irreductible, που δημοσιεύτηκε από το Montagud Editores, αποκαλύπτει τα ζωτικά στοιχεία ενός ονείρου που πραγματοποιείται που είναι κάτι περισσότερο από ένα εστιατόριο: DSTAgE.
Το DSTAgE (Diego Guerrero, Madrid,...
Τον Νοέμβριο του 2016, ο Casa Solla (Pepe Solla, Poio, Pontevedra, Galicia, Ισπανία) έγινε 55 ετών. Ένας αριθμός, για τον Pepe Solla - τη δεύτερη γενιά στο τιμόνι αυτού του ιδρύματος - που περιστρέφεται γύρω από μια...
Σκοπός του βιβλίου είναι να παρουσιάσει τον κόσμο του Quique Dacosta, την εξέλιξη του την υπέρβαση του έργου του ιστορικά, αναλύοντας τους 3 πυλώνες στους οποίους βασίζεται (γνώση, μαγειρικά οικοσυστήματα και έρευνα)...
Το SWEETOLOGY είναι η ανθολογία της ζαχαροπλαστικής. Από το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής της Josep Maria Rodriguez.Ο παγκόσμιος πρωταθλητής σε αυτή τη γαστρονομική επιτυχία στηρίζεται στη φιλοσοφία και το προσωπικό στυλ...
Ο Juanjo López ανέλαβε τα ηνία στο La Tasquita de Enfrente (Μαδρίτη) πριν από 20 χρόνια. Από εκείνη τη στιγμή, ο σεφ έχει κερδίσει τον μεγαλύτερο σεβασμό χάρη στην ειλικρίνεια, την ουσία και την πολυτέλεια του...
Sollo. "Η κουζίνα του ποταμού", που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Montagud, περιλαμβάνει πιάτα που ο σεφ έχει δημιουργήσει με ψάρια από εσωτερικά ύδατα και εξηγεί επίσης τα κύρια χαρακτηριστικά κάθε είδους.
Ο André Bonnaure, διάσημος σεφ που ειδικεύεται στο φουά γκρα της πάπιας, μας προσφέρει ένα έργο που θα είναι πολύ χρήσιμο για τους επαγγελματίες της κουζίνας.