160 συνταγές από την κάθε μία από τις 20 Περιφέρειες της Ιταλίας. Ένα βιβλίο που μεταφέρει την Ιταλική κουζίνα από το Βορά έως τον Νότο. Με την επιμέλεια του απόλυτου οδηγού Ιταλικής κουζίνας: The Silver Spoon.
Ο πιο αξιόπιστος φορέας μαγειρικής της Ιταλίας παρουσιάζει μια πλούσια εικονογραφημένη εξερεύνηση των μοναδικών τοπικών κουζινών της χώρας
Η Ιταλία αποτελείται από 20 περιοχές, η καθεμία με τη δική της ξεχωριστή ιστορία, πολιτισμό, τοπία και συνταγές. Γεωγραφικά οργανωμένο, το The Regional Italian Cookbook: Recipes from The Silver Spoon γιορτάζει την εκπληκτική ποικιλομορφία της ιταλικής κουζίνας, προβάλλοντας τη γαστρονομική ταυτότητα κάθε περιοχής μέσω των πιο διάσημων συστατικών, πιάτων και διατροφικών παραδόσεων. Γνωστό σε όλο τον κόσμο ως η έγκυρη φωνή της ιταλικής μαγειρικής, το The Silver Spoon Kitchen οδηγεί τους αναγνώστες σε ένα λαχταριστό ταξίδι, συνδυάζοντας 160 κλασικές συνταγές με υποβλητική γραφή και ζωντανή φωτογραφία. Το κεφάλαιο κάθε περιοχής ξεκινά με μια ειδική εισαγωγή που εξηγεί τα τοπικά συστατικά και τα πιάτα της, ακολουθούμενη από αυθεντικές συνταγές για antipasti, primi, κύρια πιάτα, συνοδευτικά και επιδόρπια.
Ταξιδέψτε από τη Βόρεια Ιταλία, όπου χορταστικές, πλούσιες επιλογές όπως το Fonduta valdostana και το Risotto alla Milanese αποκαλύπτουν τη γεωγραφική επιρροή των Άλπεων και της κοιλάδας του ποταμού Πάδου, προς τα νότια, όπου το εύφορο έδαφος και το ζεστό κλίμα δημιουργούν έναν παράδεισο για την καλλιέργεια λαχανικών, εσπεριδοειδών και ελιών. Ανακαλύψτε πώς η Κεντρική Ιταλία, που συχνά θεωρείται ως η καρδιά της παραδοσιακής ιταλικής κουζίνας, αγκαλιάζει απλά, υψηλής ποιότητας υλικά –είτε στη ρουστίκ Ribollita της Τοσκάνης είτε στη στιβαρή, με επίκεντρο τα ζυμαρικά κουζίνα του Λάτσιο– και πώς η Σικελία, με τις πολιτιστικές επιρροές της, ανέπτυξε τα ξεχωριστά πιάτα της.
Εκδότης | Phaidon |
Συγγραφέας | Jeff Koehler |
Γλώσσα | Αγγλικά |
Σελίδες | 352 σελίδες |
ISBN | 9780714849218 |
Εξώφυλλο | Σκληρό Εξώφυλλο, 270x205 mm |