Περιλαμβάνονται πάνω από 300 συνταγές από τις κουζίνες της Βόρειας Αφρικής: Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία, Λιβύη...
Παραδοσιακά τοπικά πιάτα όπως ταγκίν, μαγειρευτά, σούπες και σαλάτες με κλασικά τοπικά υλικά (μπαχαρικά, αποξηραμένα φρούτα, λεμόνια και αγκαλιές από φρέσκα βότανα)
Το εξωτικό συνδυάζεται με το εγχώριο για να παράγει πιάτα που είναι εξαιρετικά αρωματικά αλλά γρήγορα και εύκολα στην προετοιμασία. Τα λαχανικά παρασκευάζονται με χυμώδεις και ασυνήθιστους τρόπους, ενώ πιάτα όπως κουσκούς με μέλι κοτόπουλου και κρεμμύδι ή «κέρατα γαζέλας» γεμάτα με αμύγδαλα, ζάχαρη και νερό από άνθη πορτοκαλιάς αποτελούν μια γιορτή τόσο για τη φαντασία όσο και για τον ουρανίσκο.
Η κουζίνα της Τυνησίας είναι ίσως η πιο καυτή της περιοχής - σε μεγάλο βαθμό λόγω της δημοτικότητας της πάστας τσίλι, harissa. Εκτός από μια ισχυρή γαλλική επιρροή, τα ζυμαρικά είναι ένα πάθος στην Τυνησία. Το μεγάλο φόρτε του Μαρόκου είναι τα ταγκίν και οι σάλτσες του - με κρέας και ψάρι να μαγειρεύονται σε μία από τις τέσσερις δημοφιλείς σάλτσες. Και η Λιβύη, αν και λιγότερο γαστρονομικά διακριτική από την Τυνησία και το Μαρόκο, διαπρέπει στις σούπες και τα γλυκά.
Αυτή η συλλογή αντιπροσωπεύει το μαγείρεμα της περιοχής με αναζωογονητικές απλές τεχνικές, σύντομες λίστες συστατικών και τις στοιχειώδεις γεύσεις διαφόρων μπαχαρικών και μπαχαρικών. Οι συνταγές είναι εύκολο να ακολουθηθούν και θυμίζουν τις πικάντικες, πολυτελείς γεύσεις της περιοχής. Αυτό το γαστρονομικό ταξίδι δημιουργεί μερικές από τις πιο ασυνήθιστες γαστρονομικές κουλτούρες του κόσμου.
Με μια πλούσια γκάμα πιάτων από απλό φαγητό στο δρόμο μέχρι περίτεχνο φαγητό , αυτό το βιβλίο είναι μια θαυμάσια εισαγωγή στη Βόρεια Αφρική με γεύση από ένα κομμάτι ιστορίας, ένα ανέκδοτο ή έναν μύθο που ζωντανεύει αυτή τη «γη του ηλιοβασιλέματος» ζωντανά.
Εκδότης | Grub Street Cookery |
Συγγραφέας | Arto der Haroutunian |
Γλώσσα | Αγγλικά |
ISBN | 9781911667469 |
Σελίδες | 384 |
Εξώφυλλο | Σκληρό Εξώφυλλο, Διαστάσεις: 240x170mm |