Μια συλλογή από χορτοφαγικά πιάτα επηρεασμένα από γεύσεις της Μέσης Ανατολής από τη Salma Hage, συγγραφέα του κλασικού μπεστ σέλερ, The Lebanese Kitchen, που επίσης εκδόθηκε από τις εκδόσεις Phaidon.
Μια οριστική, φρέσκια και προσιτή συλλογή από 150 παραδοσιακές συνταγές από μια έγκυρη φωνή σχετικά με τη σπιτική μαγειρική στη Μέση Ανατολή, το νέο βιβλίο της Salma Hage είναι σύμφωνο με τις τρέχουσες δυτικές τάσεις συνειδητής μείωσης του κρέατος και την αρχαία κουλτούρα της Μέσης Ανατολής του κυρίως χορτοφαγικού στιλ μεζέ.
Παραδοσιακά, η διατροφή της Μέσης Ανατολής αποτελούνταν σε μεγάλο βαθμό από λαχανικά, φρούτα, βότανα, μπαχαρικά, όσπρια, δημητριακά και όσπρια. H Salma απλοποιεί αυτή τη δημοφιλή κουζίνα με απλές,εφικτές συνταγές, πολλές με επιλογές vegan και χωρίς γλουτένη.
Αντλώντας έμπνευση από αρχαία και πολύτιμα φοινικικά συστατικά, από χορταστικό ελαιόλαδο μέχρι φρέσκα σύκα και πλούσιους χουρμάδες, αυτό το βιβλίο προσφέρει μια σειρά από νόστιμα πρωινά και ποτά, μεζέδες και σαλάτες, λαχανικά και όσπρια, δημητριακά και επιδόρπια. Η Salma δείχνει πώς να αξιοποιήσετε εύκολα τα γνωστά καθημερινά φρούτα και όσπρια, καθώς και πιο εξωτικά συστατικά που είναι πλέον ευρέως διαθέσιμα εκτός Μέσης Ανατολής, με θρεπτικές συνταγές τόσο γευστικές και ικανοποιητικές που είναι κατάλληλες για χορτοφάγους και κρεατοφάγους.
Εκδότης | Phaidon Press |
Συγγραφέας | Salma Hage |
Γλώσσα | Αγγλικά |
Σελίδες | 272 σελίδες |
ISBN | 9780714871301 |
Εξώφυλλο | Σκληρό Εξώφυλλο, Διαστάσεις: 246 x 189 mm |