Το πολυαναμενόμενο πρώτο βιβλίο για το εστιατόριο Etxebarri, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα ψητοπωλεία στον κόσμο.
Ο Bittor Arginzoniz έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη ως ιδιοφυΐα ψησταριάς με το εστιατόριό του Etxebarri, που βρίσκεται στην αγροτική κοινότητα του Axpe, ενός μικροσκοπικού χωριού φωλιασμένο κάτω από βουνά, μια ώρα οδικώς νοτιοανατολικά του Μπιλμπάο.
Όταν αγόρασε το κτίριο του εστιατορίου στο κέντρο του χωριού πριν από περισσότερα από είκοσι πέντε χρόνια, ο ίδιος και η οικογένειά του το ξαναέχτισαν εξ ολοκλήρου μόνοι τους. Είναι αυτοδίδακτος και έχει δουλέψει μόνο σε μια κουζίνα – τη δική του – όπου σχεδίασε και κατασκεύασε τις περίφημες ψησταριές του με ρυθμιζόμενο ύψος. Χωρίς άλλη αναφορά από την αρχαιότερη μαγειρική τεχνική στον κόσμο ̶ φωτιά ̶ ψήνει στα κάρβουνα χρησιμοποιώντας σκεύη που σχεδίασε ο ίδιος, χρησιμοποιεί συγκεκριμένα ξύλα και αναζητά εμμονικά το καλύτερο προϊόν, το Arginzoniz έφερε επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ψήνουν κρέας, ψάρι ή λαχανικά. Μαγειρεύει τα πάντα σε σχάρα ̶ ακόμα και επιδόρπιο ̶ έτσι όλα έχουν μια μοναδική γεύση. Η Michelin απένειμε στον Asador Etxebarri ένα αστέρι Michelin το 2010, περιγράφοντας το φαγητό ως «μια ανόθευτη απόλαυση για τους λάτρεις των απλά ψημένων και ψημένων πιάτων…» και κατατάσσεται στην 6η θέση στα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου του San Pellegrino για το 2017.
Σπάνια φεύγει από το εστιατόριο εκτός από το να φροντίζει τα ζώα της φάρμας του, τα οποία παρέχουν πολλές από τις πρώτες ύλες για το μενού γευσιγνωσίας του. Αυτό το βιβλίο περιγράφει τον άνθρωπο, την κουζίνα του και τις συνταγές του με λόγια και εκπληκτική φωτογραφία.
Το καλύτερο μέρος για να φάτε μπάρμπεκιου, σε ένα μικροσκοπικό χωριό στην Ισπανία, ένας άντρας έχει μετατρέψει την ταπεινή ψησταριά σε έργο μαγειρικής τέχνης. Το μυστικό του; Χωρίς κάρβουνο
Εκδότης |
Grub Street Cookery |
Συγγραφέας |
Juan Pablo Cardenal, Jon Sarabia |
Γλώσσα |
Αγγλικά |
Σελίδες |
356 σελίδες |
ISBN |
9781911621218 |
Εξώφυλλο |
Σκληρό Εξώφυλλο, Διαστάσεις: 220 x 280 mm |