×

Casa Cacao: The Journey back to the Source of Chocolate

Ο Jordi Roca είναι σήμερα ένας από τους πιο εξελιγμένους "σοκολατοποιούς " στον κόσμο και ανακηρύχθηκε ο καλύτερος ζαχαροπλάστης στον κόσμο στα 50 Καλύτερα Βραβεία του 2014. Αυτό το βιβλίο δείχνει την αναζήτηση του Jordi για την προέλευση του κακάο και το ταξίδι του για να ανακαλύψει πώς να κυριαρχήσει στη σοκολάτα για τη δημιουργία νέων, εντελώς επαναστατικών γλυκών.

Read moreShow less
Κωδικός:
9781911621393
Εταιρεία:
Αγαπημένα0
Σύγκριση0
Περιγραφή

Το El Celler de Can Roca είναι το εστιατόριο στη Χιρόνα της Ισπανίας που άνοιξε το 1986 από τους αδελφούς Roca: Joan, Josep και Jordi. Κατέχει τρία αστέρια Michelin και το 2013, 2015, 2018 ανακηρύχθηκε το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο από το περιοδικό Restaurant.

Ταξιδεύει μέσα από χωράφια κακάο στην Κολομβία, το Περού και τον Ισημερινό για να συναντήσει παραγωγούς τόσο στο εσωτερικό της ζούγκλας όσο και στις νέες περιοχές που παράγουν μερικά από τα πιο διάσημα κακάο στην αγορά. Μαθαίνει για τη φύση του λεγόμενου κακάο κρεόλ, που είναι εγγενές στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, τα χαρακτηριστικά της καλλιέργειας και τον τρόπο με τον οποίο το στάχυ κακάο μετατρέπεται στον ζυμωμένο και ξηρό κόκκο από τον οποίο παίρνουμε τη σοκολάτα μας.

Με αυτό το υπόβαθρο, ο Jordi επιστρέφει στο εργαστήριο σοκολάτας του στη Girona και δίνει μια νέα τροπή στη δημιουργική του δουλειά, αναλαμβάνοντας μοναδικές δημιουργίες με το κακάο που έχει συλλέξει κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στις διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Το βιβλίο περιλαμβάνει 40 συνταγές, φόρμουλες και εντελώς νέες δημιουργικές ιδέες με βασικό πυλώνα το κακάο στα επιδόρπια, τις σοκολάτες και το παγωτό.

Αυτή τη στιγμή κινηματογραφείται ένα ντοκιμαντέρ του National Geographic για την έρευνα του Jordi Roca στον κόσμο του κακάο στη Λατινική Αμερική.

Εκδότης Grub Street Cookery
Συγγραφέας Jordi Roca
Γλώσσα Αγγλικά
Σελίδες 288 σελίδες
ISBN 9781911621393
Εξώφυλλο Σκληρό Εξώφυλλο, Διαστάσεις: 221 x 261 mm

Read moreShow less
Λεπτομέρειες προϊόντος
9781911621393

Χαρακτηριστικά

Εκδόσεις
Grub Street Cookery
Αξιολογήσεις
No comments
You may also like
Gastronomy Essentials
Κωδικός: 9789963219728
Ένα βιβλίο μεταφρασμένο από τις εκδόσεις Gastronomy Essentials με την επιμέλεια του Χρονόπουλου Δημήτρη. Συγγραφέας: Cedric Grolet Σκληρό Εξώφυλλο. 95 συνταγές με 45 διαφορετικά φρούτα. Σελίδες: 320 ISBN:...
Montagud Editors
Κωδικός: 9788472121522
Το SWEETOLOGY είναι η ανθολογία της ζαχαροπλαστικής. Από το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής της Josep Maria Rodriguez.Ο παγκόσμιος πρωταθλητής σε αυτή τη γαστρονομική επιτυχία στηρίζεται στη φιλοσοφία και το προσωπικό στυλ...
ICEP Publishing
Κωδικός: 9786069529362
Ο παγκοσμίου φήμης και βραβευμένος σεφ Antonio Bachour μοιράζεται την οραματική του προσέγγιση - έναν άψογο συνδυασμό κλασικής viennoiserie και σύγχρονης ζαχαροπλαστικής, που ζωντανεύει μέσα από τις χαρακτηριστικές...

Menu

Create a free account to save loved items.

Είσοδος