Ο Jordi Roca είναι σήμερα ένας από τους πιο εξελιγμένους "σοκολατοποιούς " στον κόσμο και ανακηρύχθηκε ο καλύτερος ζαχαροπλάστης στον κόσμο στα 50 Καλύτερα Βραβεία του 2014. Αυτό το βιβλίο δείχνει την αναζήτηση του Jordi για την προέλευση του κακάο και το ταξίδι του για να ανακαλύψει πώς να κυριαρχήσει στη σοκολάτα για τη δημιουργία νέων, εντελώς επαναστατικών γλυκών.
Το El Celler de Can Roca είναι το εστιατόριο στη Χιρόνα της Ισπανίας που άνοιξε το 1986 από τους αδελφούς Roca: Joan, Josep και Jordi. Κατέχει τρία αστέρια Michelin και το 2013, 2015, 2018 ανακηρύχθηκε το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο από το περιοδικό Restaurant.
Ταξιδεύει μέσα από χωράφια κακάο στην Κολομβία, το Περού και τον Ισημερινό για να συναντήσει παραγωγούς τόσο στο εσωτερικό της ζούγκλας όσο και στις νέες περιοχές που παράγουν μερικά από τα πιο διάσημα κακάο στην αγορά. Μαθαίνει για τη φύση του λεγόμενου κακάο κρεόλ, που είναι εγγενές στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, τα χαρακτηριστικά της καλλιέργειας και τον τρόπο με τον οποίο το στάχυ κακάο μετατρέπεται στον ζυμωμένο και ξηρό κόκκο από τον οποίο παίρνουμε τη σοκολάτα μας.
Με αυτό το υπόβαθρο, ο Jordi επιστρέφει στο εργαστήριο σοκολάτας του στη Girona και δίνει μια νέα τροπή στη δημιουργική του δουλειά, αναλαμβάνοντας μοναδικές δημιουργίες με το κακάο που έχει συλλέξει κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στις διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής.
Το βιβλίο περιλαμβάνει 40 συνταγές, φόρμουλες και εντελώς νέες δημιουργικές ιδέες με βασικό πυλώνα το κακάο στα επιδόρπια, τις σοκολάτες και το παγωτό.
Αυτή τη στιγμή κινηματογραφείται ένα ντοκιμαντέρ του National Geographic για την έρευνα του Jordi Roca στον κόσμο του κακάο στη Λατινική Αμερική.
Εκδότης | Grub Street Cookery |
Συγγραφέας | Jordi Roca |
Γλώσσα | Αγγλικά |
Σελίδες | 288 σελίδες |
ISBN | 9781911621393 |
Εξώφυλλο | Σκληρό Εξώφυλλο, Διαστάσεις: 221 x 261 mm |