Πού πάνε τα φαγητά όταν πεθαίνουν; Υπάρχει παράδεισος άραγε για αυτά;
Σπατάλη στα τρόφιμα, left overs από μενού εστιατορίων και ξενοδοχείων, φαγητά στον κάδο σκουπιδιών καθημερινά, που συμπαρασύρουν μαζί τους και τον κόπο των χιλιάδων επαγγελματιών της εστίασης !
Απλές, αλλά και περίπλοκες συνταγές, μαζί με πολύτιμες συμβουλές, για το πώς μπορούμε να αναγεννήσουμε το φαγητό και τα υλικά που μας περίσσεψαν, να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τα προϊόντα της κουζίνας μας, μειώνοντας έτσι τη σπατάλη και ταυτόχρονα το κόστος στα μενού, χωρίς να υποβιβάζουμε την ποιότητα και παρουσίαση των πιάτων.
Το Food Waste - Οδηγός Επιβίωσης, προλογίζεται από τον διακεκριμένο δημοσιογράφο γαστρονομίας, Δημήτρη Αντωνόπουλο, περιοδικό Αθηνόραμα, Ex. Academy Chair for the World’s 50 Best Restaurants και χαρακτηρίζεται ως ένας σύγχρονος οδηγός με μυστικά πολλών χρόνων, που έρχεται να μας βοηθήσει στην άσκοπη υπερκατανάλωση, της επαγγελματικής αλλά και οικιακής οικονομίας.
Από παγκόσμια μελέτη η σπατάλη αυτή, επικεντρώνεται στις 5 πιο ουσιαστικές πηγές της:
Στις Φάρμες
Στη Μεταφορά
Σε Εργοστάσια Επεξεργασίας
Σε Εστιατόρια / Ξενοδοχεία
Στα Σπίτια
Η έκδοση που κρατάτε στα χέρια σας, ασχολείται με τις 2 τελευταίες κατηγορίες των βασικών αιτιών του Food Waste, διαπραγματεύεται το παγκόσμιο πρόβλημα της σπατάλης των τροφίμων και συμβάλλει στη σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων του πλανήτη μας.
Εκδότης |
Gastronomy Essentials |
Συγγραφέας |
Jack Gue Varas |
Γλώσσα |
Ελληνικά |
Σελίδες |
240 σελίδες |
ISBN |
- |
Εξώφυλλο |
Σκληρό Εξώφυλλο, Διαστάσεις: 167 x 236 mm |
Το βιβλίο θα είναι διαθέσιμο στις 10 Μαρτίου 2021.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ FSC ®
Αυτή η έκδοση, έχει λάβει την Πιστοποίηση FSC, για το χαρτί που χρησιμοποιήθηκε στην εκτύπωση.
Το FSC® είναι το μόνο σύστημα πιστοποίησης ξυλείας που εγκρίθηκε από τις σημαντικότερες περιβαλλο¬ντικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των WWF, Greenpeace και The Woodland Trust και αναδεικνύει έμπρακτα την δέσμευσή μας, για την παγκόσμια αειφορία των δασών.