Το μαγείρεμα Sous-vide, βασικά η διαδικασία στεγανοποίησης σε πλαστικές σακούλες και μαγειρέματος σε χαμηλές θερμοκρασίες, είναι μια τεχνική που μέχρι τώρα χρησιμοποιείται ευρύτερα στην Ευρώπη.
Πρόκειται για μια αγγλική μετάφραση ενός εξαίρετου βιβλίου για το θέμα από δύο πρωτοπόρους της τεχνικής,Joan Roca και Salvador Brugues, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει την διαδικασία πέρα από το αρχικό σκοπό της διατήρησης των τροφίμων για να παράγουν υπέροχες καινούριες συνταγές για χρήση σε εστιατόρια.
Υπάρχουν λεπτομερή κεφάλαια σχετικά με τον εξοπλισμό, τα υλικά και τις τεχνικές σχετικά με τις γενικές αρχές του sous-vid μαγειρέματος με πολύ ακριβείς χρόνους μαγειρέματος και θερμοκρασίες που υποδεικνύονται για διαφορετικές εφαρμογές, καθώς και ένα τμήμα από νόστιμες συνταγές που χρησιμοποιούν αυτή τη νέα τεχνική. Δεκάδες έγχρωμες φωτογραφίες απεικονίζουν τις πολύ λεπτομερείς εξηγήσεις.
Η κουζίνα Sous-Vide συνδυάζει την τέχνη του σεφ με την επιστήμη του sous-vide. Δεν υπάρχει ούτε μια λεπτομέρεια που να μην αποκαλύπτεται σχετικά με την ιστορία, την υγιεινή, την επιλογή προϊόντων, την αποθήκευση, τις πολλαπλές εφαρμογές μαγειρέματος, τις οδηγίες HACCP. Αυτό το βιβλίο είναι το πρότυπο με το οποίο έχουν ακολουθήσει όλοι οι άλλοι.
Εκδότης |
Montagud |
Συγγραφέας |
Joan Roca / Salvador Brugues |
Γλώσσα |
Αγγλικά / Ισπανικά |
Σελίδες |
256 |
ISBN |
9788472121508 |
Εξώφυλλο |
Σκληρό, Διαστάσεις 240 x 270 mm. |