×

La tasquita de Enfrente

Ο Juanjo López ανέλαβε τα ηνία στο La Tasquita de Enfrente (Μαδρίτη) πριν από 20 χρόνια. Από εκείνη τη στιγμή, ο σεφ έχει κερδίσει τον μεγαλύτερο σεβασμό χάρη στην ειλικρίνεια, την ουσία και την πολυτέλεια του διαχρονικού χαρακτήρα που κατανοείται από την ιδιαίτερη οπτική του. Έχοντας βραβευτεί ως θεματοφύλακας της γεύσης από τους καλύτερους σεφ και τους πιο απαιτητικούς γκουρμέ, αποκαλύπτει, στο πρώτο πρόσωπο και με μια γαστρονομική λογοτεχνική φωνή, τα σκαμπανεβάσματα ενός μοναδικού εστιατορίου και του προϊόντος που προσφέρει.

Read moreShow less
Κωδικός:
9788472121720
Εταιρεία:
Σύγκριση0
Περιγραφή

La Tasquita de Enfrente, As Nature Intended

Φανταστείτε ένα εστιατόριο όπου οι πιο διάσημοι chefs και οι πιο απαιτητικοί λάτρεις της "gourmet" γαστρονομίας πηγαίνουν να γευτούν τα πιο τέλεια υλικά.

Αυτό το εστιατόριο είναι το La Tasquita de Enfrente.Ο συγγραφέας Juanjo Lopez έχει κερδίσει το σεβασμό όλων μένοντας πιστός στο μότο του "as nature intended" ("ότι μας δίνει η φύση").Το βιβλίο αποκαλύπτει όλα τα μυστικά ενός μοναδικού εστιατορίου, μιας βιομηχανίας τροφίμων που μοιάζει με χαμαιλέοντα ως ένα έργο μαγειρικής λογοτεχνίας.

Μια μέρα, ο Juanjo López αποφάσισε να σταματήσει την καριέρα που τον έκανε να διαχειρίζεται μια σημαντική ασφαλιστική εταιρεία και αφιερώθηκε, στο σώμα και την ψυχή του, στον κλάδο της φιλοξενίας. «Κρέμασε τη γραβάτα του», αντικατέστησε το σακάκι με την μπλούζα του σεφ και άρχισε να διευθύνει το La Tasquita de Enfrente, το ίδρυμα που άνοιξε ο πατέρας του, Serafín López Gaona, στην Calle de La Ballesta της Μαδρίτης. Δύο δεκαετίες αργότερα, αυτό το εστιατόριο είναι μοναδικό στην Ισπανία ως αναφορά για τους καλύτερους σεφ και τους πιο απαιτητικούς γκουρμέ. Όλοι τους κάθονται στα τραπέζια για να δοκιμάσουν κάτι τόσο απλό και τόσο περίπλοκο, καθώς είναι το καλύτερο προϊόν που αντιμετωπίζεται με τον υψηλότερο σεβασμό. «Όταν είναι σε ασφαλή χέρια, ένα ποιοτικό προϊόν μπορεί να γίνει κάτι αξέχαστο», όπως επιβεβαιώνει ο José Carlos Capel, κριτικός μαγειρικής στο El País. «Δεν είναι εύκολο να βγεις έξω από ένα εστιατόριο χωρίς καμία αντίρρηση. Αλλά εδώ μπορείτε », Carlos Maribona, υπεύθυνος του γαστρονομικού τμήματος στο ABC για περισσότερα από 25 χρόνια, ως αναπληρωτές.

As Nature Intended είναι το βιβλίο που εκδόθηκε από τον Montagud Editores, όπου ο Juanjo López τεμαχίζεται, σε πρώτο πρόσωπο και με μια γαστρονομική λογοτεχνική φωνή, τα σκαμπανεβάσματα ενός μοναδικού εστιατορίου. Στο ίδιο πνεύμα, αναλύει τις ενδείξεις μιας βιομηχανίας που μοιάζει με χαμαιλέοντα που υποφέρει από τον ανεμοστρόβιλο από τη σύγχρονη εποχή. και αντανακλά για ένα μαγικό επάγγελμα που απαιτεί ειλικρίνεια, κοινή λογική και αγάπη. Όλα αυτά εξηγούνται μέσω 11 κεφαλαίων που, όπως μια βάση, διαθέτουν όλα όσα μπορούν να βρεθούν στο La Tasquita de Enfrente.

Ο συγγραφέας αποκαλύπτει την ιδιαίτερη προοπτική του να κατανοήσει και να συνεργαστεί με την πολυτέλεια στο πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου. και τονίζει τη στιγμή που η ανάγνωση συνεχίζεται με την απαραίτητη τιμιότητα που έχει με τους γευματίζοντες και τους προμηθευτές του. Αντανακλά τη σημασία της Σκέψης στην κουζίνα, την ίδια στιγμή που επικεντρώνεται στο πώς η οικεία μαγεία είναι θεμελιώδης στόχος στο εστιατόριο του καθημερινά. Σταματά, σίγουρα, στην Ομάδα του και πώς πειραματίζεται με το Κρασί. και καταλήγει να αποκαλύπτει το καλύτερο μυστικό του. Αυτή είναι η Ουσία, που τον έκανε να κερδίζει, λίγο-πολύ και σχεδόν χωρίς να συνειδητοποιήσει, τον μεγαλύτερο σεβασμό της βιομηχανίας, και να είναι ευχαριστημένος ως θεματοφύλακας της γεύσης. «Τα χρόνια με δίδαξαν πόσο σημαντικό είναι να ταξιδεύω φως μέσα στη ζωή, να μεταφέρω αυτό που μετράει μέσα», επιβεβαιώνει, ως ορεκτικό.

Ομοίως, η πολυτέλεια είναι το κεντρικό σημείο του κειμένου που αφηγείται ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Risto Mejide στον πρόλογο του βιβλίου. «Η πολυτέλεια είναι κάπως πιο κοντά σε μια στάση παρά κάτι υλικό», εκτιμά. «Αντιμετωπίζεται καλά όλη την ώρα, ανεξάρτητα από το ποιος είσαι και παρά το ποιος είσαι». Επειδή ο Juanjo López ξέρει, καλύτερα από οποιονδήποτε, πώς να είναι ο καλύτερος από τους οικοδεσπότες: έχει καθίσει σε πολλά τραπέζια πριν δέσει το δικό του ποδιά. «Λάβετε υπόψη σας καθώς διαβάζετε αυτό το βιβλίο που έχει φάει ο συγγραφέας στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου», επιβεβαιώνει ο Jãvi Antoja, αρχισυντάκτης του βιβλίου και των εκδοτικών έργων του Montagud Editores. «Και αυτά τα ταξίδια στον κόσμο είναι αυτό που του δίνει την εξουσία να… κάνει ό, τι θέλει;».

Δημιουργίες γεμάτες γνώσεις

Το Nature Intended περιλαμβάνει 30 εμβληματικές δημιουργίες από το La Tasquita de Enfrente. Με απόλυτη πιστότητα σε αυτούς τους πυλώνες που περιγράφει ο Juanjo López σε πρώτο πρόσωπο, οι δημιουργίες παρουσιάζονται με ένα τεράστιο σχόλιο από τον συγγραφέα, ο οποίος αποκαλύπτει βασικές λεπτομέρειες των επεξεργασιών. Υπάρχει επίσης μια άφθονη εξήγηση για το προϊόν ή για την προετοιμασία που χρειάζεται. Οι εικόνες, όπως όλες οι εικόνες που εμφανίζονται σε ολόκληρο το βιβλίο, υπογράφονται από τον Mikel Ponce, και μερικές από αυτές συμμετέχουν στη λεπτομερή διαδικασία βήμα προς βήμα. Για παράδειγμα, το διάσημο «Gaona tripe», τιμήθηκε ως το πιο βασικό πιάτο της Γαστρονομικής Ακαδημίας της Μαδρίτης.

Εκδότης

Montagud

Συγγραφέας

Juanjo Lopez

Γλώσσα

Αγγλικά / Ισπανικά

Σελίδες

256, 30 Συνταγές, 120 φωτογραφίες

ISBN

9788472121720

Εξώφυλλο

Σκληρό, Διαστάσεις 230 x 290 mm.

Read moreShow less
Λεπτομέρειες προϊόντος
9788472121720

Χαρακτηριστικά

Εκδόσεις
Montagud Editors
Σχετικά με τον Εκδότη
Σχετικά με τον Συγγραφέα
Αξιολογήσεις
No comments
You may also like
Montagud Editors
Κωδικός: 9788472121508
Το μαγείρεμα Sous-vide, βασικά η διαδικασία στεγανοποίησης σε πλαστικές σακούλες και μαγειρέματος σε χαμηλές θερμοκρασίες, είναι μια τεχνική που μέχρι τώρα χρησιμοποιείται ευρύτερα στην Ευρώπη.
Montagud Editors
Κωδικός: 9788472121591
Μέσα από τις 320 σελίδες του βιβλίου θα δούμε τον Paco Perez να περιγράφει πως η Μνήμη, το Περιβάλλον και η Τεχνική μπορούν να προκαλέσουν έναν απίστευτο καταρράκτη δημιουργικότητας από την οποία ξεπροβάλλουν οι γεύσεις.
Le Nouveau Chef
Κωδικός: 108004002
Μπλούζα σεφ μαύρη με κοντό μανίκι συνθετική Felipe. Μπροστινό μέρος: 67% Πολυεστέρας - 33% Βαμβάκι με ύφανση τύπου "ψαροκόκκαλο" Πλάτη: Ιδιαίτερα ελαστική για μεγάλη άνεση 55%βιοβαμβάκι -45% ανακυκλ. πολυεστέρας....
Le Nouveau Chef
Κωδικός: 108004001
Μπλούζα σεφ λευκή με κοντό μανίκι συνθετική Felipe. Μπροστινό μέρος: 67% Πολυεστέρας - 33% Βαμβάκι με ύφανση τύπου "ψαροκόκκαλο" Πλάτη: Ιδιαίτερα ελαστική για μεγάλη άνεση 55%βιοβαμβάκι -45% ανακυκλ. πολυεστέρας....

Menu