Μαχαίρι Ψωμιού 20 εκ. Gourmet by Wusthof.
Αυτό το μαχαίρι μπορεί να κάνει περισσότερα από το να κόψει σκληρό ή μαλακό ψωμί. Η στιβαρή οδοντωτή άκρη κατά μήκος της λεπίδας μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κρούστα, συμπεριλαμβανομένων των τραγανών ψητών κρεάτων και των μεγάλων φρούτων με σκληρό φλοιό.
• μονοκόμματο κομμάτι χειρουργικού ατσαλιού που περιέχει χρώμιο-μόλυβδο-βανάδιο
• λάμα X50 Cr MoV 15
• 56 βαθμοί Rockwell
• λαβή με 3 πριτσίνια για περισσότερη σταθερότητα
• λαβή Πολυοξυμεθυλένη (POM)
• Ακονισμένο με την τελευταία τεχνολογία laser.
Eπειδή η κόψη δεν είναι διμερής χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από αριστερόχειρες.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
• Μήκος Λάμας 20 εκ. Συνολικό Μήκος: 32.4 εκ. Πλάτος Λάμας: 2.6 εκ.
• Βάρος: 108 gr
Διαδικασία Παραγωγής
Ένα σφυρηλατημένο μαχαίρι της Wusthof κατασκευάζεται από μια ενιαία ράβδο μετάλλου, η οποία θερμαίνεται και στη συνέχεια σφυροκοπείται από μηχάνημα και διαμορφώνεται έτσι το σχήμα της κάθε λάμας. Η διαδικασία παραγωγής αποτελείται από περίπου 54 στάδια.
Το μέταλλο αποτελείται από υψηλής ποιότητας ατσάλι (περιέχει χρώμιο-μόλυβδο, βανάδιο κ.α) καθορίζοντας τη φόρμουλα παραγωγής X50 Cr MoV 15. Όλα τα forged μαχαίρια της Wusthof έχουν σκληρότητα 58 βαθμών Rockwell. Με αυτόν τον τρόπο είναι αρκετά εύκαμπτα αλλά και έχουν διάρκεια στην κόψη ενώ ακονίζονται πολύ εύκολα.
Τα μαχαίρια θερμαίνονται στους 1.070°C για 15 λεπτά. Στη συνέχεια ψύχονται στους 60°C σε 2 λεπτά και τέλος πυρώνονται στους 200°C για 45 λεπτά.
Πριονωτή Λάμα
Τα μαχαίρια με πριονωτή λάμα είναι συχνά γνωστά ως μαχαίρια ψωμιού ή οδοντωτά μαχαίρια. Η άκρη κόβει καθαρά και με ασφάλεια τρόφιμα με σκληρό φλοιό ή σκληρή κρούστα.
Ιδανικό για: Ψωμιά / Ντομάτες / Σκληρά φρούτα / Κέικ
Χαρακτηριστικά
- Λάμα
- Stainless Steel
- Σκληρότητα
- 56° Rockwell
- Μήκος Λάμας
- 20 εκ.
- Λαβή
- Κλασική - Luran S 757 R
- Μαχαίρια
- Ψωμιού