Μαχαίρι Πριονωτό 23 εκ. Carbon Knife Collection by Messermeister
Αυτό το μαχαίρι μπορεί να κάνει περισσότερα από το να κόψει σκληρό ή μαλακό ψωμί. Η στιβαρή οδοντωτή άκρη κατά μήκος της λεπίδας μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε κρούστα, συμπεριλαμβανομένων των τραγανών ψητών κρεάτων και των μεγάλων φρούτων με σκληρό φλοιό.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά:
- •Λάμα: Bohler K110 High Carbon Steel, με κεραμικό φινίρισμα πέτρας
- • Λαβή από ρινίσματα Ισπανικού σκληρού ξύλου σταθεροποιημένα με φυσικές ρητίνες
- • 61,3-61,7 βαθμοί Rockwell
- • γωνία 15 μοιρών
- • γωνία διμερής
- • Κατασκευάζεται στο Maniago, Ιταλία
- • Μήκος Λάμας 23 εκ. Συνολικό Μήκος: 35,5 εκ. Πάχος Λάμας: 2,5 mm
- • Βάρος: 191 gr
Bohler K110 High Carbon Steel
Τα μαχαίρια Carbon Steel έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ανθρακούχο χάλυβα και αυτό τα καθιστά πιο αιχμηρά από τα αντίστοιχα με τον ανοξείδωτο. Επιπλέον το Bohler K110 προσδίδει μεγαλύτερη αντίσταση στην οξείδωση.
όμως χρειάζονται περισσότερη φροντίδα και συντήρηση!!!!
Συντήρηση μαχαιριών Carbon Steel
Πλένετε στο χέρι -ποτέ σε πλυντήριο πιάτων- και στεγνώστε αμέσως.
Να τα καθαρίζετε αμέσως όταν κόβετε αλμυρά ή όξινα υλικά όπως ντομάτα, λεμόνι κ.α.
Αλείφετε τακτικά την επιφάνεια της λάμας με ηλιέλαιο (κυρίως μετά την χρήση)
Χρησιμοποιείται εφημερίδα ή αντίστοιχης υφής χαρτί για την αποθήκευση τους
Με την πάροδο του χρόνου ο ανθρακούχος χάλυβας σχηματίζει μια προστατευτική πατίνα που συνήθως είναι ανθρακί. Ωστόσο αν εκτεθεί σε οξυγόνο ή υγρασία μπορεί να αναπτύξει επιβλαβή κόκκινη σκουριά. Για να την αφαιρέστε χρησιμοποιείτε καθαριστικά προϊόντα που έχουν λειαντικά και εξουδετερωτικό παράγοντα. Εναλλακτικά τρίψτε ελαφρά με μια ναύλον βούρτσα και μαγειρική σόδα.
Για να προστατέψετε το μαχαίρι σας, εφαρμόστε μια ελαφριά στρώση ηλιελαίου για να διασκορπίσετε την υγρασία και να αφήσετε την προστατευτική πατίνα να αναπτυχθεί. Αποφύγετε την επαφή με διαβρωτικούς παράγοντες όπως χλωρίνη, κιτρικό οξύ, ξύδι ή αλάτι, καθώς μπορεί να προκαλέσουν διάβρωση, ειδικά όταν το μαχαίρι είναι καινούργιο.
Πριονωτή Λάμα
Τα μαχαίρια με πριονωτή λάμα είναι συχνά γνωστά ως μαχαίρια ψωμιού ή οδοντωτά μαχαίρια. Η άκρη κόβει καθαρά και με ασφάλεια σε τρόφιμα με σκληρό φλοιό ή σκληρή κρούστα.
Ιδανικό για: Ψωμιά / Ντομάτες / Σκληρά φρούτα / Κέικ
Χαρακτηριστικά
- Λάμα
- Carbon Steel
- Γωνία
- 15°
- Σκληρότητα
- 61,3-61,7° Rockwell
- Μήκος Λάμας
- 23 εκ.
- Λαβή
- Ρητίνη
- Μαχαίρια
- Ψωμιού