Apicius 39 (November 2022)

Μέσα από 224 σελίδες και 60 λεπτομερείς δημιουργίες, η 39η έκδοση του Σημειωματάριου Haute Cuisine Apicius συνεχίζει να αναδεικνύει τη μεγάλη στιγμή που βιώνει η ισπανική κουζίνα. «Η πιο εγκάρσια έκδοση του Apicius που έχει ειπωθεί ποτέ», επιβεβαιώνει ο Javi Antoja de la Rosa, διευθυντής της έκδοσης, στο editorial του. Έτσι, παρουσιάζει τη δουλειά πέντε εστιατορίων που διαφέρουν πολύ μεταξύ τους, τόσο ως προς το concept όσο και στην κουζίνα τους. αλλά που έχουν φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα γαστρονομικής αριστείας ακολουθώντας τον δικό τους δρόμο.

Read moreShow less
Κωδικός:
R065
Εταιρεία:
Αγαπημένα0
Σύγκριση0
Περιγραφή

Επιπλέον, τόσο στις συνταγές του όσο και στη λεπτομερή επεξεργασία των πιάτων του, περνώντας μέσα από κείμενα παρουσίασης στα οποία αναλύεται η φιλοσοφία του εστιατορίου. Δείχνει πώς συμβάλλουν μεταξύ άλλων στην προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού, στη βιωσιμότητα, στην επιβίωση του αγροτικού περιβάλλοντος και στη διαιώνιση της γαστρονομικής μνήμης.


Maralba (Almansa, δύο αστέρια Michelin). Τα δύο πρώτα αστέρια Michelin στην Castilla-La Mancha είναι πολύ περισσότερα από αυτό. Σε αυτό, ο Fran Martínez και η Cristina Díaz αποτίουν φόρο τιμής στην παράδοση κοιτάζοντας τον κόσμο γενικά και τη Μεσόγειο ειδικότερα. Έτσι, στο μενού γευσιγνωσίας του θα βρείτε παρασκευάσματα όπως τέμπε και αγιοπρίγκο, και προϊόντα όπως πέρδικα και κέφαλος. Σε αυτήν την έκδοση του Apicius, παρουσιάζουν μια μεγάλη ποικιλία από συνταγές με λεπτομέρεια, όπως κοκτέιλ, σνακ, ορεκτικά, κυρίως, επιδόρπια, την ιδιαίτερη τυριά τους, ακόμη και ψωμί, που φτιάχνεται στο ίδιο το εστιατόριο. «Ο γεννημένος στην Αλμπαθέτε σεφ Φραν Μαρτίνεθ ξέρει πώς να εκτιμά την τοπική γαστρονομία και τα προϊόντα της, προσθέτοντας πινελιές νεωτερικότητας στα πιάτα που τα κάνουν διαφορετικά». Ο οδηγός Michelin.

Tohqa (Το λιμάνι της Σάντα Μαρία). Το αίθριο με το δάπεδο άλμπερο, τις επιβλητικές βουκαμβίλιες και τη μουσική με τη δική του προσωπικότητα βυθίζουν το δείπνο σε ένα καταφύγιο γαλήνης. Τα πιάτα και τα κρασιά κάνουν το κεφάλι σας να εκραγεί. Στην Tohqa υπάρχει το duende, αυτό των αδελφών Edu (κουζίνα) και Juanjo (κρασί και τραπεζαρία) Pérez. Στο ποτήρι, ποικιλίες της περιοχής που εκπλήσσουν. Στο πιάτο, ανδαλουσιανό προϊόν που δεν έχετε δει ποτέ άλλοτε. Υπάρχουν καναΐλες και στρείδια, παντζάρια και πικραλίδα, ένα κεφάλι χταποδιού με ασυνήθιστη υφή και μια καρδιά από ωμό τόνο. "Ήταν ένα από τα πιο εκπληκτικά εστιατόρια που έχω επισκεφτεί τον τελευταίο καιρό." Carlos Maribona, δημοσιογράφος τροφίμων.

Oba- (Οίκοι Ibáñez). Χαβιέ Σανζ και Χουάν Σαχουκίλο. Τα αγόρια από το Cañitas Maite. Οι ίδιοι που κέρδισαν τα πάντα (Relief Chefs, Best Ham Croquette και Best Marinade) σε μια ιστορική μέρα του πρώτου Madrid Fusion μετά την πανδημία. Τώρα, από το εστιατόριο Oba, δείχνουν ότι η δική τους είναι η καλύτερα προετοιμασμένη, καλύτερα εκπαιδευμένη γενιά και ότι για αυτόν τον λόγο θα σημαδέψει το μέλλον. Από το προϊόν μέχρι τα ζυμωμένα παρουσιάζουν στο Apicius 39 μια κουζίνα που δεν πρέπει να χαθεί μέσα από αναλυτικές συνταγές. «Ο Javier Sanz και ο Juan Sahuquillo λάμπουν με τη δημιουργική τους ικανότητα και την τεχνική τους δύναμη». José Carlos Capel, κριτικός τροφίμων.

Ultramarinos Marin (Μπαρτσελόνα). Εκεί που όλοι βλέπουν τον πρώην επικεφαλής σεφ του Dos Pebrots, ο Apicius βλέπει έναν ανήσυχο, ταλαντούχο σεφ με ιλιγγιώδες επαγγελματικό υπόβαθρο που πηγάζει από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Αυτός είναι ο λόγος που το Ultramarinos Marín είναι μια πραγματικά ανατρεπτική ιδέα. Εκεί, ο Borja García και η ομάδα του ετοιμάζουν το δικό τους λουκάνικο, τα δικά τους garums, που προέρχονται από την ιστορία και κοιτάζουν στο μέλλον. και μάλιστα το δικό του all i oli, αυθεντικό. Χορεύουν στους ρυθμούς των στομάχι, κοιλιά τόνου, πατάτας και μποτάργκα, επίσης σπιτικά. Στις σελίδες του Apicius 39, ο Γκαρθία αναλύει κάθε μια από αυτές τις μπουκιές λεπτομερώς. «Αυτή η νέα εγκατάσταση ξεκινά με υψηλό επίπεδο». Cristina Jolonch, γαστρονομική δημοσιογράφος.

Tiemar (Jerez de la Frontera). Εκπαιδεύτηκε στην Taberna del Alabardero της Σεβίλλης, δεν έχει περάσει από κανένα μεγάλο σπίτι ούτε έχει ταξιδέψει πέρα ​​από την Ιταλία. Αλλά σερβίρει έξυπνη fusion κουζίνα που πηγαίνει βαθιά, και που του χάρισε το Βραβείο Καλύτερου Έναρξης. Στο Tiemar, ο νεαρός, αυτοδίδακτος και πειθαρχημένος Isidro López μαγειρεύει «Gazpachuelo de jalapeño», «Ramen de jabugo» και μοναχόψαρο με σάλτσα κατσίκας. Στο Apicius 39, αναλύει διεξοδικά όχι μόνο τις επεξεργασίες, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν μεταξύ τους μέχρι να καταλήξουν στο πιάτο. "Ο ιστότοπος ακούγεται διαφορετικός από το πρώτο δευτερόλεπτο." Cosas de Comé, ιστοσελίδα που ειδικεύεται στη γαστρονομία του Κάντιθ.

Εκδότης Montagud
Συγγραφέας Συντακτική Ομάδα Montagud
Γλώσσα Αγγλικά - Ισπανικά
Σελίδες 224 σελίδες
ISBN -
Εξώφυλλο Flexibound, Διαστάσεις: 210 x 297 mm
Read moreShow less
Λεπτομέρειες προϊόντος
R065
Σχετικά με τον Εκδότη
Αξιολογήσεις
No comments
You may also like
Montagud Editors
Κωδικός: RM3
Ένα περιοδικό ζαχαροπλαστικής καλύτερο από κάθε άλλο βιβλίο.  360 σελίδες με συνταγές και παρουσιάσεις από τους καλύτερους ζαχαροπλάστες, pastry chefs, creators of desserts του κόσμου. 54 συγγραφείς, 56 διαδικασίες...

Menu

Create a free account to save loved items.

Είσοδος