Μαχαίρι Σεφ 16 εκ. Gourmet by Wusthof.
Ένα μαχαίρι για όλες τις δουλειές. Κλασικό παραδοσιακό σχήμα λάμας μαχαιριού. Με την μακριά και κυρτή του λεπίδα μπορείτε να κόψετε, τεμαχίσετε, ψιλοκόψετε κάθε υλικό. Χρησιμοποιείται κυρίως για Λαχανικά, ενδείκνυται και για κρέας, ψάρι κ.α.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
• Μήκος Λάμας 16 εκ. Συνολικό Μήκος: 29.1 εκ. Πλάτος Λάμας: 4.2 εκ.
• Βάρος: 134 gr
• μονοκόμματο κομμάτι χειρουργικού ατσαλιού που περιέχει χρώμιο-μόλυβδο-βανάδιο
• λάμα X50 Cr MoV 15
• 56 βαθμοί Rockwell
• γωνία 14 μοιρών (+ -1)
• διμερής γωνία κόψης (για δεξιόχειρες & αριστερόχειρες)
• λαβή με 3 πριτσίνια για περισσότερη σταθερότη• λαβή Πολυοξυμεθυλένη (POM)
• Ακονισμένο με την τελευταία τεχνολογία laser.
Διαδικασία Παραγωγής
Ένα σφυρηλατημένο μαχαίρι της Wusthof κατασκευάζεται από μια ενιαία ράβδο μετάλλου, η οποία θερμαίνεται και στη συνέχεια σφυροκοπείται από μηχάνημα και διαμορφώνεται έτσι το σχήμα της κάθε λάμας. Η διαδικασία παραγωγής αποτελείται από περίπου 54 στάδια.
Το μέταλλο αποτελείται από υψηλής ποιότητας ατσάλι (περιέχει χρώμιο-μόλυβδο, βανάδιο κ.α) καθορίζοντας τη φόρμουλα παραγωγής X50 Cr MoV 15. Όλα τα forged μαχαίρια της Wusthof έχουν σκληρότητα 58 βαθμών Rockwell. Με αυτόν τον τρόπο είναι αρκετά εύκαμπτα αλλά και έχουν διάρκεια στην κόψη ενώ ακονίζονται πολύ εύκολα.
Τα μαχαίρια θερμαίνονται στους 1.070°C για 15 λεπτά. Στη συνέχεια ψύχονται στους 60°C σε 2 λεπτά και τέλος πυρώνονται στους 200°C για 45 λεπτά.
Ίσια Λάμα
Πρόκειται για την πλέον κοινή λάμα. Τα μαχαίρια με ευθεία ίσια κόψη παράγουν μια πολύ ομαλή και καθαρή κοπή - είτε κόβετε κάτι σκληρό είτε μαλακό.
Μαχαίρι με στενή και μακριά λεπίδα προκειμένου να κόψετε ή φιλετάρετε με απόλυτη ακρίβεια. Ενδείκνυται για Κρέας και Ψάρι.
Χαρακτηριστικά
- Λάμα
- Stainless Steel
- Γωνία
- 14°
- Σκληρότητα
- 56° Rockwell
- Μήκος Λάμας
- 16 εκ.
- Λαβή
- Κλασική - Luran S 757 R
- Μαχαίρια
- Ace - Λαχανικών