Μαχαίρι Santoku 17 εκ. Ikon by Wusthof.
Η φαρδιά λεπίδα και η ιδιαίτερα αιχμηρή άκρη το καθιστούν ιδανικό για προετοιμασία σούσι και σασίμι, καθώς και κάθε άλλη κοπή που απαιτεί απόλυτη ακρίβεια και ταχύτητα στην κουζίνα. Η λεπίδα είναι πιο φαρδιά, πιο λεπτή και λιγότερο μυτερή. Ιδανικό μαχαίρι chopping. Οι θύλακες (αυλάκια) πάνω στη λεπίδα αποτρέπουν κάθε υλικό από το να "κολλήσει" στη λάμα, προσδίδουν ταχύτητα και ακρίβεια σε κάθε κοπή.
Προσοχή, πρέπει να αποφεύγουμε τα κόκαλα.
• μονοκόμματο κομμάτι χειρουργικού ατσαλιού που περιέχει χρώμιο-μόλυβδο-βανάδιο
• λάμα X50 Cr MoV 15
• 58 βαθμοί Rockwell
• γωνία 10 μοιρών (+ -1)
• διμερής γωνία κόψης (για δεξιόχειρες & αριστερόχειρες)
• λαβή με 3 πριτσίνια για περισσότερη σταθερότητα
• λαβή από Ξύλο Grenadill (Holtz / wood)
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
• το στήθωμα ή αλλιώς bolster (ένωση λαβής με λάμα) είναι μισό (half bolster) για καλύτερη ισορροπία και ακρίβεια
• Εξαιρετική συσκευασία σε κασετίνα, αποτελεί ένα καταπληκτικό δώρο για κάθε επαγγελματία ή ερασιτέχνη μάγειρα
• Μήκος Λάμας 17 εκ. Συνολικό Μήκος: 30.7 εκ. Πλάτος Λάμας: 4,57 εκ.
• Βάρος: 201 gr
Διαδικασία Παραγωγής
Ένα σφυρηλατημένο μαχαίρι της Wusthof κατασκευάζεται από μια ενιαία ράβδο μετάλλου, η οποία θερμαίνεται και στη συνέχεια σφυροκοπείται από μηχάνημα και διαμορφώνεται έτσι το σχήμα της κάθε λάμας. Η διαδικασία παραγωγής αποτελείται από περίπου 54 στάδια.
Το μέταλλο αποτελείται από υψηλής ποιότητας ατσάλι (περιέχει χρώμιο-μόλυβδο, βανάδιο κ.α) καθορίζοντας τη φόρμουλα παραγωγής X50 Cr MoV 15. Όλα τα forged μαχαίρια της Wusthof έχουν σκληρότητα 58 βαθμών Rockwell. Με αυτόν τον τρόπο είναι αρκετά εύκαμπτα αλλά και έχουν διάρκεια στην κόψη ενώ ακονίζονται πολύ εύκολα.
Τα μαχαίρια θερμαίνονται στους 1.070°C για 15 λεπτά. Στη συνέχεια ψύχονται στους 60°C σε 2 λεπτά και τέλος πυρώνονται στους 200°C για 45 λεπτά.
Ίσια Λάμα
Πρόκειται για την πλέον κοινή λάμα. Τα μαχαίρια με ευθεία ίσια κόψη παράγουν μια πολύ ομαλή και καθαρή κοπή - είτε κόβετε κάτι σκληρό είτε
μαλακό. Ιδανικό για: Κρέας / Ψάρι / Λαχανικά / Φρούτα.
Hollow Edge
Οι αυλακώσεις στη λεπίδα παράγουν θύλακες αέρα κατά την κοπή.
Με αυτό τον τρόπο λεπτές φέτες και τα μαλακά, κολλώδη τρόφιμα αφαιρούνται ευκολότερα από τη λεπίδα.
Ιδανικό για: Ζαμπόν / Σολομό / Τυρί / Ανοιξιάτικο λαχανικό
Χαρακτηριστικά
- Λάμα
- Stainless Steel
- Γωνία
- 10°
- Σκληρότητα
- 58° Rockwell
- Μήκος Λάμας
- 17 εκ.
- Λαβή
- Ξύλο - Grenadill (Hlotz / Wood)
- Μαχαίρια
- Santoku