Μαχαίρι Slicing (Sujihiki) 18 εκ. της σειράς Taishi by Yaxell Japan. Δαμασκηνό μαχαίρι 3 στρώσεων - 3 layers. Κεντρικός πυρήνας VG10, 3 στρώσεις ανοξείδωτου ατσαλιού (κοβάλτιο-μόλυβδος και βανάδιο), λαβή packawood για ισορροπία και σταθερότητα.
Δαμασκηνό μαχαίρι 3 στρώσεων - 3 layers.
Ο κεντρικός πυρήνας της λάμας αποτελείται από VG10 "super stainless steel". Καλύπτεται και στις 2 πλευρές από στρώσεις υψηλής ποιότητας ατσαλιού. Η λάμα έχει μια τέλεια ποιότητα κόψης με μεγάλη διάρκεια και αντοχή.
Λαβή από μαύρη οξιά packawood εγκεκριμένη από τον τον οργανισμό τροφίμων της Ε.Ε.
Το στήθωμα και το τελειώμα της λαβής είναι από εξαιρετικής ποιότητας ανοξείδωτο ατσάλι για να εξασφαλίσουν απόλυτη ισορροπία και σταθερότητα.
Η κυματιστή γραμμή του σπαθιού Katana είναι ευδιάκριτη πάνω στη λάμα κάθε μαχαιριού της σειράς Taishi.
Τέλειο για τις κοπές κρέατος ή και ψαριού. Εξαιρετικά κοφτερό μαχαίρι slicer για όλες τις χρήσεις στην κουζίνα.
Όλα τα μαχαίρια της Yaxell ψήνονται σε ένα καμίνι με πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Στη συνέχεια σκληραίνουν σε πάγο και μετά πάλι ξαναψήνονται. Αυτή η διαδικασία ψησίματος δημιουργεί μια ανθεκτική στη διάβρωση λάμα καθώς επίσης δίνει τη δυνατότητα για μεγαλύτερη διάρκεια άριστης κόψης.
Λάμα |
Κεντρικός πυρήνας από VG10 (κοβάλτιο -μόλυβδο-βανάδιο). Ο πυρήνας περιβάλλεται από 18 ελαφριά και σκληρά φύλλα high carbon stainless steel σε κάθε πλευρά δημιουργώντας έτσι μια εκπληκτικής κόψης και αντοχής δαμασκηνή λάμα 37 στρώσεων (37 layers). |
Σκληρότητα |
61 βαθμοί Rockwell |
Γωνία |
Μικρότερη από 14 μοίρες η κάθε πλευρά,διμερής. Τα μαχαίρια Yaxell κατασκευάζονται από έμπειρους Ιάπωνες τεχνίτες και η παραγωγή τους ολοκληρώνεται στο χέρι. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια τις μοίρες κάθε μαχαιριού. |
Λαβή |
Packawood μαύρη οξιά.
|
Διαστάσεις |
Μήκος Λάμας: 18,0 εκ. Συνολικό Μήκος: 31,5 εκ. Πλάτος Λάμας: 3,0 εκ. Βάρος: 175 gr |
Ακόνισμα |
Ακονισμένο στο χέρι από έμπειρους Ιάπωνες τεχνίτες. Συνδυασμός τελευταίας προηγμένης τεχνολογίας και εμπειρία που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά για παραπάνω από 7 αιώνες. Φυσικά στο Seki της Ιαπωνίας , την πρωτεύουσα των Damascus knives. |
Δαμασκηνό ατσάλι
Τα μαχαίρια από Δαμασκηνό ατσάλι ξεκίνησαν να κατασκευάζονται κατά τον Μεσαίωνα στην Ιαπωνία και έχουν μείνει ως θρύλος για τις πολύ ανθεκτικές και κοφτερές λεπίδες τους. Η λάμα τους αποτελείται από ένα κεντρικό πυρήνα σκληρού κράματος ατσαλιού με άνθρακα VG10 πάνω στον οποίο διπλώνονται φύλλα ατσαλιού, δημιουργώντας μία λεπίδα σκληρή, εξαιρετικά κοφτερή έως και 15° και πολύ ανθεκτική σε οξείδωση και φθορά.
Χαρακτηριστικά
- Λάμα
- Damascus
- Γωνία
- 14
- Σκληρότητα
- 61° Rockwell
- Μήκος Λάμας
- 18.0 εκ.
- Λαβή
- packawood
- Μαχαίρια
- Sujihiki