Μαχαίρι Usuba 18 εκ. Shirogami by Tojiro. Το μαχαίρι Usuba είναι το μαχαίρι λαχανικών στη γιαπωνέζικη κουζίνα. Εκτός από τη χαρακτηριστική κάθετη μύτη του, η ευθεία λάμα ακουμπάει ολόκληρη πάνω στην επιφάνεια κοπής, με μία μόνο κίνηση. Το μήκος της λάμας είναι ιδανικό για το ψιλοκόψιμο ακόμα και στον πάγκο της οικιακής κουζίνας, όπου ο χώρος είναι συνήθως πιο περιορισμένος, ενώ το ελαφρύ του βάρος το κάνει άνετο σε συνεχή χρήση.
Βασικά χαρακτηριστικά:
- Λάμα απο Shirogami και σίδηρο
- Χειροποίητη, σφυρήλατη κατασκευή
- Εξαιρετικά υψηλής αιχμηρότητας και σκληρότητας
- Ιδιαίτερα ανθεκτικό, μεγάλη διάρκεια στην κόψη
- Τροχισμένο στο χέρι για εξαιρετική απόδοση από την πρώτη χρήση
- Άνετη, ξύλινη λαβή απο ξύλο βελανιδιάς
Αυθεντική ιαπωνική ποιότητα κατασκευήςΗ Tojiro σε αυτό το μαχαίρι χρησιμοποίησε σαν πυρήνα το ατσάλι "Shirogami" που θεωρείται συνώνυμο με το "Yasuki-Hagane" και είναι ένα από τα σκληρότερα ατσάλια παγκοσμίως και έπειτα οι τεχνίτες της το σφυρηλάτησαν με στρώσεις απο σίδηρο. Οι τεχνίτες της Tojiro είναι γνώστες της θερμοκρασίας για την επίτευξη της μέγιστης σκληρότητας αλλά και της καλύτερης γωνίας ακονίσματος για βέλτιστη κόψη όσον αφορά στο ατσάλι Shirogami & το προτείνουν ανεπιφύλακτα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το ατσάλι Shirogami είναι υψηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα και αποτελεί ένα από τα πιο αιχμηρά μέταλλα για μαχαίρια κουζίνας, αλλά δεν είναι ανοξείδωτο. Για τη σωστή του συντήρηση και την αποφυγή εμφάνισης σκουριάς απαιτείται πολύ προσεκτικό καθάρισμα και στέγνωμα μετά από κάθε χρήση. Επίσης προτείνουμε πριν αλλά και μετά από κάθε χρήση να αλείφεται τη λάμα με λάδι.
Αν θέλετε να κόβετε τρόφιμα σε πολύ λεπτές φέτες ή να δημιουργείτε κομμάτια με μεγάλη συμμετρική ακρίβεια, και μάλιστα με γρήγορες κινήσεις χωρίς να μένουν υπολείμματα τροφίμου πάνω στο μαχαίρι, τότε θα λατρέψετε τη μονή κόψη αυτού του μαχαιριού. Οι παραπάνω εργασίες είναι ιδιαίτερα συχνές στη γιαπωνέζικη κουζίνα, γι αυτό και τα παραδοσιακά γιαπωνέζικα μαχαίρια είναι ακονισμένα μόνο από τη μία πλευρά.
Λάμα |
Shirogami και Σίδηρο. |
Σκληρότητα |
60±1 βαθμοί Rockwell |
Γωνία |
15 μοίρες μόνο η μία πλευρά. Τα μαχαίρια Tojiro κατασκευάζονται από έμπειρους Ιάπωνες τεχνίτες και η παραγωγή τους ολοκληρώνεται στο χέρι. |
Λαβή |
Βελανιδιά. Η λαβή του Shirogami τιμάει την παράδοση της Ιαπωνικής κουζίνας και είναι κατασκευασμένη από ξύλο βελανιδιάς, ένα ξύλο σκληρό και ανθεκτικό τόσο στη συνεχή και σκληρή χρήση, όσο και στις επαφές του με τα τρόφιμα και τα υλικά της κουζίνας. Η ξύλινη λαβή ταιριάζει αρμονικά με το μέταλλο της λάμας και δένει μαζί της με ένα κολάρο από αληθινό κέρας βούβαλου. |
Διαστάσεις |
Μήκος Λάμας: 18 εκ. Συνολικό Μήκος: - Βάρος: - |
Ακόνισμα |
Ακονισμένο στο χέρι από έμπειρους Ιάπωνες τεχνίτες. |
Χαρακτηριστικά
- Λάμα
- Shirogami
- Γωνία
- 15
- Σκληρότητα
- 60° Rockwell
- Μήκος Λάμας
- 18 εκ.
- Λαβή
- Βελανιδιά
- Μαχαίρια
- Usuba