Το μαχαίρι Deba είναι το βαρύ, παχύ γιαπωνέζικο μαχαίρι που χρησιμοποιείται κυρίως για το κόψιμο και φιλετάρισμα ολόκληρων ψαριών. Το βάρος του βοηθάει να διαπερνάει η λάμα πιο εύκολα το κεφάλι και τα χοντρά κόκαλα, ενώ με τη λεπτή μύτη του γίνεται πιο εύκολα το φιλετάρισμα της σάρκας του ψαριού από τα κόκαλα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για κρέατα ή πουλερικά, όχι όμως για μεγάλα κόκαλα.
Σειρά βασισμένη στην πλούσια Ιαπωνική παράδοση και δεξιοτεχνία. Αγγίζει την απόλυτη τελειότητα.
Εγκεκριμένη από NSF (Εθνικός Οργανισμός Υγιεινής Αμερικής)
Λάμα |
μονοκόμματο κομμάτι χειρουργικού ατσαλιού που περιέχει χρώμιο-μόλυβδο-βανάδιο (X50 Cr MoV 15) |
Σκληρότητα |
58 βαθμοί Rockwell |
Γωνία |
6 μοίρες η μία πλευρά 15 μοίρες η άλλη πλευρά. Ως παραδοσιακό γιαπωνέζικο μαχαίρι, είναι ακονισμένο μόνο στη μια πλευρά και η παραγωγή τους ολοκληρώνεται στο χέρι. |
Λαβή |
Santoprene. Λαβή ανθεκτική και αντιολισθητική για την επίτευξη της μέγιστης χρηστικότητας, πρακτικότητας αλλά και της ανθεκτικότητας του μαχαιριού. |
Διαστάσεις |
Μήκος Λάμας: 10 εκ. Συνολικό Μήκος: 22 εκ. Βάρος: 227 gr |
Ακόνισμα |
Επιπλέον ακόνισμα στο τελείωμα της λεπίδας, περασμένο από πολλαπλές στρώσεις πέτρας |
Χαρακτηριστικά
- Λάμα
- Stainless Steel
- Γωνία
- 15
- Σκληρότητα
- 58° Rockwell
- Μήκος Λάμας
- 10 εκ.
- Λαβή
- Santoprene
- Μαχαίρια
- Deba