Χειροποίητο Μαχαίρι Deba 16.5 εκ. SK5 (2 layers) by Kaneyoshi. Το Deba είναι ένα παραδοσιακό ιαπωνικό μαχαίρι μονής κοπής. Είναι ένα κοντό αλλά βαρύ μαχαίρι, φτιαγμένο για να κόβει ολόκληρα ψάρια.Το Deba είναι ένα μαχαίρι ιδανικό για να κόβει το κεφάλι ή και την ουρά του ψαριού αλλά και τα κόκαλα του.
- Λάμα από ατσάλι SK5 και Σίδηρο
- 65 ±1 βαθμοί Rockwell
- 10 μοίρες γωνία, μονής κοπής
- Λαβή από Μανόλια.
- Η ξύλινη λαβή από μανόλια έχει λιτή εμφάνιση, ταιριάζει αρμονικά με το μέταλλο της λάμας και δένει σφιχτά μαζί της με ένα κολάρο από ρητίνη.
- Τα μαχαίρια Kaneyoshi κατασκευάζονται από έμπειρους Ιάπωνες τεχνίτες και η παραγωγή τους ολοκληρώνεται στο χέρι.
- Μήκος Λάμας 16,5 εκ.
Γνωρίστε το παραδοσιακό γιαπωνέζικο μαχαίρι σχεδιασμένο για προετοιμασία ψαριού και σούσι που είναι ακονισμένο μόνο από τη μία πλευρά για απόλυτα ακριβές και γρήγορο κόψιμο. Με την παραδοσιακά αιχμηρή και σκληρή του λάμα, που είναι όμως κατασκευασμένη από ατσάλι SK5 (περιέχει και σίδηρο).
Το ατσάλι SK5 περιέχει άνθρακα και μαγγάνιο και συνήθως είναι στην κλίμακα των 65 βαθμών Rockwell.Λάμα που χάρη στη σύνθεση του μετάλλου είναι αρκετά σκληρή και έχει μεγάλη αντοχή. Το ατσάλι SK5 περιέχει 0,80% άνθρακα και 0,90% μαγγάνιο, αποτελεί ένα από τα πιο αιχμηρά μέταλλα για μαχαίρια κουζίνας, αλλά δεν είναι ανοξείδωτο.
Μήκος Λάμας: 16,5 εκ.
Συνολικό Μήκος: 31,5 εκ.
Βάρος: 263 gr.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το ατσάλι SK5 περιέχει 0,80% άνθρακα και 0,90% μαγγάνιο, αποτελεί ένα από τα πιο αιχμηρά μέταλλα για μαχαίρια κουζίνας, αλλά δεν είναι ανοξείδωτο. Για τη σωστή του συντήρηση και την αποφυγή εμφάνισης σκουριάς απαιτείται πολύ προσεκτικό καθάρισμα και στέγνωμα μετά από κάθε χρήση. Επίσης προτείνουμε πριν αλλά και μετά από κάθε χρήση να αλείφεται τη λάμα με λάδι.
Χαρακτηριστικά
- Λάμα
- Carbon Steel
- Γωνία
- 10°
- Σκληρότητα
- 65° Rockwell
- Μήκος Λάμας
- 16.5 εκ.
- Λαβή
- Μανόλια
- Μαχαίρια
- Deba