Το μαχαίρι Yanagi ή αλλιώς Yanagiba είναι το μακρύ γιαπωνέζικο μαχαίρι που χρησιμοποιείται για το κόψιμο ωμού ψαριού σε φέτες για τη δημιουργία sushi και κυρίως sashimi. Η κοντή, μακριά λάμα του είναι ιδανική για να τεμαχίζει το ψάρι και άλλα τρόφιμα με μία, αδιάλειπτη κίνηση, διατηρώντας τη φρεσκάδα και ακεραιότητά τους.
Μαχαίρι για Αριστερόχειρα.
Σειρά βασισμένη στην πλούσια Ιαπωνική παράδοση και δεξιοτεχνία. Αγγίζει την απόλυτη τελειότητα.
Εγκεκριμένη από NSF (Εθνικός Οργανισμός Υγιεινής Αμερικής)
Λάμα |
μονοκόμματο κομμάτι χειρουργικού ατσαλιού που περιέχει χρώμιο-μόλυβδο-βανάδιο (X50 Cr MoV 15) |
Σκληρότητα |
58 βαθμοί Rockwell |
Γωνία |
6 μοίρες η μία πλευρά 15 μοίρες η άλλη πλευρά. Ως παραδοσιακό γιαπωνέζικο μαχαίρι, είναι ακονισμένο μόνο στη μια πλευρά και η παραγωγή τους ολοκληρώνεται στο χέρι. |
Λαβή |
Santoprene. Λαβή ανθεκτική και αντιολισθητική για την επίτευξη της μέγιστης χρηστικότητας, πρακτικότητας αλλά και της ανθεκτικότητας του μαχαιριού. |
Διαστάσεις |
Μήκος Λάμας: 24,0 εκ. Συνολικό Μήκος: 36,0 εκ. Βάρος: 240 gr |
Ακόνισμα |
Επιπλέον ακόνισμα στο τελείωμα της λεπίδας, περασμένο από πολλαπλές στρώσεις πέτρας |
Χαρακτηριστικά
- Λάμα
- Stainless Steel
- Γωνία
- 15
- Σκληρότητα
- 58° Rockwell
- Μήκος Λάμας
- 24.0 εκ.
- Λαβή
- Santoprene
- Μαχαίρια
- Sashimi
Yanagiba