Ρίζα μ'

Ποντιακή Κουζίνα – Η παράδοση και η εξέλιξη

Οι σελίδες αυτού του βιβλίου έχουν σκοπό να μας ταξιδέψουν στις ρίζες της Ποντιακής κουζίνας. Tαυτόχρονα μέσα από νέες τεχνικές και παρασκευές μεταμορφώνονται σε καινούριες συνταγές, κρατώντας πάντα τη βάση των παραδοσιακών προϊόντων.

Read moreShow less
Κωδικός:
901-0086
Εταιρεία:
Αγαπημένα1
Σύγκριση0
Add to wishlist
Περιγραφή

Οι πρώτες μνήμες μου έχουν να κάνουν με τις πέντε κυρίες των αισθήσεων. Οι πέντε αυτές κυρίες, που μεγαλώνοντας έμαθα τα ονόματά τους, με βοήθησαν να κατανοήσω την τέχνη της μαγειρικής. Ως τέκνο ποντιακής καταγωγής και συγκεκριμένα από το χωριό Μελάνθιο (Μεσουντιέ), μυήθηκα στις συνταγές των προγόνων μου δίπλα στις γιαγιάδες μου και τη μητέρα μου, οι οποίες και αποτελούν την πρώτη μου επαφή με την ποντιακή κουζίνα. Η συγκεκριμένη κουζίνα, μέσα από τα δικά μου μάτια, απαρτιζόταν από πολλές τέχνες. Οι δοκιμές των συνταγών με έκαναν να νιώθω γευσιγνώστης. Τα αρώματα έκαναν την όσφρηση μου να χορεύει. Τα χρώματα από τα μπαχάρια έκαναν την όρασή μου να συνθέτει έναν μοναδικό πίνακα ζωγραφικής. riza m. Η ακοή μου εκπαιδεύτηκε μέσα από την πάλη της κουτάλας με την κατσαρόλα, βγάζοντας μια περίεργη μουσική. Με την αφή ένιωθα να αγγίζω άλλοτε ζεστό και άλλοτε κρύο… ανάλογα με τη φαντασία που διαθέτει και ένας ποιητής. Μεγαλώνοντας, συνειδητοποίησα τη συνδεσιμότητα των τεχνών, το μεγαλείο της μαγειρικής και σε ποιο επίπεδο πρέπει να καταταχθεί η συγκεκριμένη τέχνη. Το παρόν βιβλίο στηρίζεται στην παράδοση των συνταγών του Πόντου, οι οποίες διατηρούν τη βάση των παραδοσιακών προϊόντων αλλά παρουσιάζονται με μία νέα οπτική μέσω των διαφορετικών τεχνικών και παρασκευών. Στόχος μου είναι να προτρέψω όλους τους λάτρεις της μαγειρικής, γνώστες και μη, να ακολουθήσουν τον δρόμο της μακροζωίας, τον οποίον μπορεί να εξασφαλίσει η ποντιακή διατροφή. riza m

Εκδότης Αρμός
Συγγραφέας Ουργαντζίδου Σόφη
Γλώσσα Ελληνικά
Σελίδες 200 σελίδες
ISBN 9789606154355
Εξώφυλλο Διαστάσεις: 170 x 240 mm

Read moreShow less
Λεπτομέρειες προϊόντος
901-0086
Σχετικά με την Συγγραφέα
Αξιολογήσεις
No comments
You may also like
Κωδικός: 901-0008
Την 1η Απριλίου του 1755, σε μια μικρή πόλη, το Μπελέ, στην κοιλάδα του Ροδανού στους πρόποδες των Άλπεων, γεννήθηκε ο μεγαλύτερος γαστρονόμος που γνώρισε ποτέ ο κόσμος: ο Ζαν Ανθέλμ Μπριγιά-Σαβαρέν...Για κάποιους...
Κωδικός: 904-0003
Γλυκά και αλμυρά πρωινά αρτοπαρασκευάσματα, γιορτινές συνταγές, παραδοσιακά αλλά και καινοτόμα ψωμιά, ξεδιπλώνονται με μοναδικές φωτογραφίες και αναλυτικές συνταγές. Το πρώτο βιβλίο του BakeryChef, Χάρη Παπαλίτσα.

Menu

Create a free account to save loved items.

Είσοδος

Create a free account to use wishlists.

Είσοδος