Alain Ducasse grand livre de la Naturalite - Ελληνική Έκδοση

Εταιρεία:

Μέσα απότο‘Grand livre de la Naturalite’ οAlain Ducasse, επαναπροσδιορίζει τη Γαλλική γαστρονομία !

Πρόκειται για έναν οδηγό στη ‘νέα εποχή της γαστρονομίας’ όπου η κεντρική φιλοσοφία κάθε συνταγής θεμελιώνεται με αξίες όπως ο σεβασμός στο περιβάλλον και η φιλοσοφία κατά της σπατάλης των τροφών, αφού αξιοποιούνται εξολοκλήρου όλα τα υλικά.


«Σήμερα, το να τρέφεσαι με πιο υγιεινό και φυσικό τρόπο, είναι μία προσδοκία και μία αναγκαιότητα, και είναι καιρός να μεταφερθεί στον χώρο της υψηλής γαστρονομίας».

Alain Ducasse

Read moreShow less
Κωδικός:
901-00015
Αγαπημένα2
Σύγκριση0
Περιγραφή


NATURALITE - Η κουζίνα της διαφορετικότητας

Για τον Alain Ducasse, η υψηλή μαγειρική είναι ένα ζήτημα συγκίνησης και διαφορετικότητας.  Αυτή η λέξη επανέρχεται συνέχεια στην κουβέντα του.   
Ένα πιάτο πρέπει να ιντριγκάρει για να είναι αξιοσημείωτο.   
Πρέπει να προβληματίζει αυτόν που το τρώει και να του δίνει την επιθυμία να κατανοήσει αυτό που του παρουσιάζεται.   

Ο AlainDucasse και ο Romain Meder, αναζητούν πώς θα οργανώσουν την απώλεια των σημείων αναφοράς, σίγουρα παράδοξη, αλλά που επίσης φέρνει μία απελευθέρωση, η οποία ευνοεί την ανακάλυψη, χωρίς προκαταλήψεις, νέων γεύσεων.  Προσκαλούν με αυτό, σε ένα άνοιγμα στη δημιουργική τους διαδικασία.

Χωρίς να είναι σε γνωστό πεδίο και θολώνοντας τα νερά, θέτουν έναν επιθυμητό ανομολόγητο στόχο: απαγορεύουν τη σύγκριση με την ήδη υπάρχουσα κουζίνα.  

Για να το κατορθώσει αυτό, η κουζίνα της Naturalité  θα αναζητήσει τη γευστική συγκέντρωση, ακόμη και αν στερείται υλικών που θα της επιτρέπανε να φτάσει σε αυτήν την ένταση.    

Έχοντας καταργήσει τις λιπαρές ουσίες, ο Romain μη μπορώντας να θωρακίσει τα υλικά με το βούτυρο ή με το λάδι, ούτε να δέσει τις σάλτσες με κρέμα γάλακτος ή με αλεύρι, τοποθετεί την αναζήτηση της συγκέντρωσης των γεύσεων, στο κέντρο της μαγειρικής του πρότασης.

Οι τεχνικές του χτες, παρόλο που είναι τόσο αποτελεσματικές, εξαφανίστηκαν και αντικαταστάθηκαν από καινούργιες μεθόδους, κατευθυνόμενες από το ενδιαφέρον να είναι  σε αρμονία με το περιβάλλον και τη διατροφική ευεξία.  Βλέπει μία εξελισσόμενη επανάσταση, η οποία συντονίζεται με πολυάριθμες προσεγγίσεις, για να φέρουν γεύση και διαφορετικότητα.  

Καβούρδισμα, ζύμωση, αφυδάτωση και βαθύ τηγάνισμα, αποτελούν κάποια από τα καθημερινά εργαλεία στην υπηρεσία της κουζίνας της Naturalité.

Οι συνταγές που μαζεύτηκαν σε αυτό το έργο, επιτρέπουν να καταλάβει κανείς ότι κάθε υλικό δημιουργεί τη δική του τεχνική προετοιμασίας: πίκλες αγγουριού, γάλα από κάνναβη, ζωμός από μορχέλες, λάδι από σαμπούκο, πέστο μέντας, ξίδι από ρόδι, γαλάκτωμα από φύκια, κεφίρ από ραβέντι.


DESSERALITE – Γλυκές δημιουργίες

Σημαντικός παράγοντας της Naturalité, η σεφ ζαχαροπλαστικής Jessica Préalpato,   η οποία βρίσκει γρήγορα τη θέση της δίπλα στους δύο σεφ, όταν προσχωρεί στην ομάδα τον Νοέμβριο του 2015.  Βοηθάει να μεταφερθεί η Naturalité  στον κόσμο των επιδορπίων.  Εφαρμόζονται οι ίδιοι περιορισμοί. Τα φυτικά γάλατα έρχονται πολύ γρήγορα να συμπληρώσουν το αγελαδινό γάλα, ενώ η ζάχαρη  και το βούτυρο εξαφανίζονται σχεδόν ολοκληρωτικά.   Όπως και στη μαγειρική,  όλα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν, γιατί χωρίς τα παραδοσιακά  προϊόντα, τα επιδόρπια αλλάζουν σχήμα, υφή και γεύση.  Καθοδηγούμενη από τον Romain Meder, η Jessica Préalpato με σκληρή δουλειά και με αμφισβήτηση, καταλήγει σε μία καινούργια πρόταση που θα την  βαφτίσει «desseralité».

Είναι μία γλυκιά επανάσταση, σε μία τέλεια συνοχή με τη δουλειά που οραματίστηκε ο Alain Ducasse και πραγματοποίησε ο Romain Meder.   

Η αλλαγή είναι τέτοια, που επινοήθηκε ένα ιδιαίτερο λεξιλόγιο για να συνοδεύσει αυτές τις μετατροπές.   

Θα βρούμε έτσι, μέσα σε αυτό το βιβλίο, τις συνταγές της Jessica Préalpato βαλμένες κάτω από την ετικέτα «Desseralité», ενώ αυτές του Romain Meder, βρίσκονται κάτω από τον όρο «Cuisinalité».

Εκδότης

Gastronomy Essentials

Συγγραφέας

Chef Romani Meder, Pastry Chef Jessica Prealpato

Γλώσσα

Ελληνικά (Μετάφραση Chef Μιχάλης Ντουνέτας)

Σελίδες

480 σελίδες

ISBN

-

Εξώφυλλο

Σκληρό Εξώφυλλο, Διαστάσεις: 240 x 310 x 50 mm

    ΠΕΡΙΟΔΟΣ Presale: Έως και 31/08/2021     

Κατ'εξαίρεση της προσφοράς που το Cookbookstore σας προσφέρει όσον αφορά τα έξοδα μεταφοράς (δωρεάν για κάθε παραγγελία άνω των 50,00 €), κάθε παραγγελία του συγκεκριμένου βιβλίου θα επιβαρύνεται με 7,00 € έξοδα μεταφοράς για την Ελλάδα και 12 για την Κύπρο, εξαιτίας του όγκου και του βάρους του βιβλίου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ισχύει η έκπτωση της presale περιόδου είναι η εξόφληση της παραγγελίας, γι αυτό το λόγο κάθε παραγγελία του συγκεκριμένου βιβλίου θα μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο με την επιλογή κάρτας ως μεθόδου πληρωμής.

                                
                                  

Read moreShow less
Λεπτομέρειες προϊόντος
901-00015
Σχετικά με τους Συγγραφείς
Αξιολογήσεις
No comments
Σχετικα Προϊοντα

50,00 € (με Φ.Π.Α.).
Gastronomy Essentials
Κωδικός: 901-00014
Ύστερα από τη διεθνή επιτυχία του βιβλίου ΦΡΟΥΤΑ - Η χρήση τους στη ζαχαροπλαστική, το Opera Patisserie, είναι το τελευταίο γαλλικό βιβλίο ζαχαροπλαστικής, από τον βραβευμένο Γάλλο pastry chef Cedric Grolet, το οποίο...

50,00 € (με Φ.Π.Α.).
Gastronomy Essentials
Κωδικός: 911-0000
Σε αυτό το βιβλίο, ανακαλύπτουμε την πιο γαστρονομική πλευρά του Antonio Bachour, μέσω των 52 μοναδικών δημιουργιών, που χωρίζονται σε τρία μεγάλα κεφάλαια: Έμπνευση, Δημιουργία, Brunch.

Menu

Create a free account to save loved items.

Είσοδος