Reinventing Food Ferran Adria

Εταιρεία:

Ο Ferran Adrià έχει κάνει πράγματα με φαγητό που ποτέ δεν ονειρευόταν ή προσπάθησε κάποιος άλλος. Έχει δημιουργήσει χιλιάδες νέα πιάτα και σχεδίασε νέα εργαλεία για να τα γευτεί.

Read more
Κωδικός:
PH 9057
Αγαπημένα0
Σύγκριση0
Περιγραφή

Η επιρροή του στον μαγειρικό κόσμο είναι απαράμιλλη. Η ιστορία του είναι συνυφασμένη με την άνοδο του elBulli: χωρίς επίσημη μαγειρική εκπαίδευση, ο Ferran Adrià πήρε ένα παραδοσιακό εστιατόριο σκαρφαλωμένο σε ένα απομακρυσμένο καταλανικό γκρεμό και το έβαλε στο κέντρο του γαστρονομικού χάρτη. Ο Ferran ρίχνει μια νέα ματιά στο εστιατόριο που έχει τρία αστέρια Michelin για πάνω από μια δεκαετία και λαμβάνει πάνω από 2 εκατομμύρια κρατήσεις για τα 8.000 κουβέρ που εξυπηρετούνται κάθε χρόνο. Τα θρυλικά μενού πολλαπλών μαθημάτων του elBulli αναπτύχθηκαν από τον Ferran και την ομάδα του για μήνες εργαστηριακού πειραματισμού. Αυτή η μοναδική προσέγγιση δίνει στο φαγητό του ElBulli μια αλχημεία από μόνη της. Για παράδειγμα, τορτίγια espanola, ή ισπανική τορτίγια, γίνεται μια ταραχή γεύσης και υφής με αφρό πατάτας, κρεμμυδάκι και ασβέστη λευκό ασβέστη, μέσω εξελισσόμενων μεθόδων μαγειρικής που επηρεάζουν τα μενού εστιατορίων σε όλο τον κόσμο.

Ανακαλύπτοντας τα διαγράμματα τροφίμων, η μετάβαση του Adrià από τη συγκριτική αφάνεια στο να γίνει το επίκεντρο της μαζικής προσοχής των μέσων ενημέρωσης - έχει θαυμάσει, μιλήσει, επικρίνει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο σεφ ζωντανό σήμερα. Ο Colman Andrews έχει περάσει πάνω από μια δεκαετία σε συνομιλία με τον Ferran, καθώς και αμέτρητες ώρες στο εστιατόριο και το εργαστήριό του, και ο λογαριασμός του αναφέρει την αξιοσημείωτη πορεία του Ferran σε μια απορροφητική, ανθρώπινη κλίμακα. Με απεριόριστη πρόσβαση στον σεφ, την οικογένεια και τους φίλους του, καθώς και δεκαετίες συσσωρευμένων πληροφοριών και συνεντεύξεων με τους πιο σημαντικούς σεφ και κριτικούς, το Reinventing Food ρίχνει νέο φως στον πιο ριζοσπαστικό καινοτόμο μαγειρικό της εποχής μας. Ζωντανή και ευανάγνωστη, και γεμάτη φρέσκιες ιδέες, θα προσελκύσει όχι μόνο τους λάτρεις του φαγητού, αλλά και όσους απολαμβάνουν μια αξιοσημείωτη ιστορία: την ιστορία του πώς ένας νεαρός σεφ άλλαξε τον γαστρονομικό κόσμο και εφευρέθηκε εκ νέου το φαγητό.

Εκδότης

Phaidon Press

Συγγραφέας

Magnus Nilsson

Γλώσσα

Αγγλικά

Σελίδες

360 σελίδες

ISBN

9780714859057  

Εξώφυλλο

Σκληρό Εξώφυλλο, Διαστάσεις: 234 x 156 mm

Read more
Λεπτομέρειες προϊόντος
PH 9057
Σχετικά με τον Συγγραφέα
Σχετικά με τον εκδότη
Αξιολογήσεις
No comments
Σχετικα Προϊοντα
Montagud Editors
Κωδικός: G557
Μέσα από τις 320 σελίδες του βιβλίου θα δούμε τον Paco Perez να περιγράφει πως η Μνήμη, το Περιβάλλον και η Τεχνική μπορούν να προκαλέσουν έναν απίστευτο καταρράκτη δημιουργικότητας από την οποία ξεπροβάλλουν οι γεύσεις.

Menu

Create a free account to save loved items.

Είσοδος