Μαχαίρια
Το μαχαίρι είναι το πιο σημαντικό εργαλείο για κάθε καταξιωμένο μάγειρα ή επαγγελματία σεφ. Βασικότερο κριτήριο για την επιλογή ενός "σωστού" μαχαιριού είναι η χρήση για την οποία προορίζεται. Επιπλέον, μας ενδιαφέρει η ποιότητα της λάμας, το μήκος της, η ανθεκτικότητα, το πόσο καλά κόβει και για πόσο περισσότερο χρόνο διαρκεί η άριστη κόψη.
Subcategories
-
Chef - Λαχανικών
Η κοπή λαχανικών είναι μια από τις βασικές λειτουργίες στην κουζίνα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι και τεχνικές όπως Ace (ψιλοκόβω), Julienne (σπιρτόξυλα) κ.α. Βασικό κριτήριο για την επιλογή ενός μαχαιριού λαχανικών είναι να μας ¨ταιριάζει¨στο χέρι, δηλαδή να μπορούμε να το διαχειριστούμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα ώστε να έχουμε τα αποτελέσματα που επιθυμούμε.
-
Κρέατος
Σε αυτή την κατηγορία μπορούμε να βρούμε μαχαίρια για κάθε είδους κοπής κρέατος. Carving,Slicer,μαχαίρι ξεκοκαλίσματος,μαχαίρι πουλερικών, χασάπη, με ψύκτρες ή και χωρίς μπορείτε να επιλέξετε όποιο μαχαίρι επιθυμείτε για να απολαύσετε τις δημιουργίες σας.
-
Ψαριού
Το φιλετάρισμα κάθε ψαριού απαιτεί ακρίβεια και προσοχή ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Τα μαχαίρια ψαριού πρέπει επομένως να διαθέτουν αρκετή μεγάλη δυνατότητα κόψης, ευελιξία (flexible) και σταθερότητα.
-
Γενικής Χρήσης
Μαχαίρια γενικής χρήσης είναι ακριβώς ότι ορίζει ο τίτλος τους. Συνήθως πρόκειται για μικρά μαχαίρια αποφλοίωσης (peeling,paring,trimming),ξεφλουδίσματος, κοπής κάθε μικρού υλικού ή ακόμα και μαχαίρια κουζίνας για κάθε χρήση.
-
Οδοντωτά
Μαχαίρια με δόντι για να κόβουν κάθε δύσκολο υλικό.Το δόντι μπορεί να είναι είτε κυματιστό για προσεκτικές κοπές, είτε πριονωτό (μαχαίρια ψωμιού) για πιο σκληρά υλικά. Αγαπημένο μαχαίρι της κατηγορίας το Superslicer, ένα μαχαίρι για όλες τις δουλειές (λάχανο,καρπούζι κ.α.)
-
Παπαγαλάκια
Μαχαίρι αποφλοίωσης άκρως απαραίτητο για όλες τις εργασίες στην κουζίνα. Λέγεται "παπαγαλάκι" λόγω του σχήματος του. Χρησιμοποιείται επίσης και για σκάλισμα φρούτων ή λαχανικών.
-
Japanese
Αυτή η κατηγορία αποτελείται από μαχαίρια Ιαπωνικού τύπου και τρόπου κοπής. Tako sashimi, Yanagiba, Kiritsuke, Sashimi, Deba είναι μερικές από τις κατηγορίες που περιλαμβάνονται.
-
Θήκες Μαχαιριών
Ο πιο ασφαλής τρόπος μεταφοράς μαχαιριών είναι οι θήκες μαχαιριών. Θήκες ρολό, βαλιτσάκια, λίγων ή περισσοτέρων θέσεων άκρως απαραίτητες για κάθε επαγγελματία μάγειρα ή σπουδαστή μαγειρικής
-
Σετ Μαχαιριών
Σετ μαχαιριών είτε σε κασετίνα είτε σε μπλοκ μαχαιριών για όσους επιθυμούν ένα διαφορετικό αλλά πολύ χρήσιμο δώρο.
-
Accessories
Μια κατηγορία που περιλαμβάνει αρκετά παρελκόμενα ως προς τα μαχαίρια είδη, όπως προστατευτικά λάμας, ξύλα κοπής κ.α.