Το μαχαίρι Yanagi ή αλλιώς Yanagiba είναι το μακρύ γιαπωνέζικο μαχαίρι που χρησιμοποιείται για το κόψιμο ωμού ψαριού σε φέτες για τη δημιουργία sushi και κυρίως sashimi. Η κοντή, μακριά λάμα του είναι ιδανική για να τεμαχίζει το ψάρι και άλλα τρόφιμα με μία, αδιάλειπτη κίνηση, διατηρώντας τη φρεσκάδα και ακεραιότητά τους.
Γνωρίστε το παραδοσιακό γιαπωνέζικο μαχαίρι σχεδιασμένο για προετοιμασία ψαριού και σούσι που είναι ακονισμένο μόνο από τη μία πλευρά για απόλυτα ακριβές και γρήγορο κόψιμο. Με την παραδοσιακά αιχμηρή και σκληρή του λάμα, που είναι όμως κατασκευασμένη από ατσάλι Shiro 3 (περιέχει και σίδηρο).
Το ατσάλι Shiro 3 περιέχει άνθρακα, πυρίτιο και μαγγάνιο και συνήθως είναι στην κλίμακα των 61 βαθμών Rockwell.Λάμα που χάρη στη σύνθεση του μετάλλου έχει μεγάλη αντοχή.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το ατσάλι Shiro 3 περιέχει 0,80% άνθρακα και 0,90% μαγγάνιο, αποτελεί ένα από τα πιο αιχμηρά μέταλλα για μαχαίρια κουζίνας, αλλά δεν είναι ανοξείδωτο. Για τη σωστή του συντήρηση και την αποφυγή εμφάνισης σκουριάς απαιτείται πολύ προσεκτικό καθάρισμα και στέγνωμα μετά από κάθε χρήση. Επίσης προτείνουμε πριν αλλά και μετά από κάθε χρήση να αλείφεται τη λάμα με λάδι.
Λάμα |
Shiro 3 + iron |
Σκληρότητα |
61 ±1 βαθμοί Rockwell |
Γωνία |
10 μοίρες μόνο η μία πλευρά. Τα μαχαίρια Kaneyoshi κατασκευάζονται από έμπειρους Ιάπωνες τεχνίτες και η παραγωγή τους ολοκληρώνεται στο χέρι. |
Λαβή |
Μανόλια. Η ξύλινη λαβή από μανόλια έχει λιτή εμφάνιση, ταιριάζει αρμονικά με το μέταλλο της λάμας και δένει σφιχτά μαζί της με ένα κολάρο από ρητίνη. |
Διαστάσεις |
Μήκος Λάμας: 24 εκ. Συνολικό Μήκος: 38,0 εκ. Βάρος: 165 gr |
Ακόνισμα |
Ακονισμένο στο χέρι από έμπειρους Ιάπωνες τεχνίτες. |
Χαρακτηριστικά
- Λάμα
- Carbon Steel
- Γωνία
- 10
- Σκληρότητα
- 61° Rockwell
- Μήκος Λάμας
- 24 εκ.
- Λαβή
- Μανόλια
- Μαχαίρια
- Sashimi