×

Το Μεγάλο Βιβλίο της Θάλασσας (Le Grand Livre dela Mer)

Το Le Grand Livre de la Mer (Το Μεγάλο Βιβλίο της Θάλασσας) αποτελεί ένα μνημειώδες έργο της γαλλικής γαστρονομίας που πρωτοεκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Alain Ducasse Editions.

Η Ελληνική έκδοση διατηρεί την αισθητική, τη δομή και τη φιλοσοφία του γαλλικού αυθεντικού, ενώ παράλληλα το καθιστά προσιτό και πρακτικό για το ελληνικό κοινό. 

Read moreShow less
Κωδικός:
9782379450969
Εταιρεία:
Αγαπημένα1
Σύγκριση0
Περιγραφή


Τρεις διακεκριμένοι σεφ, Nolwenn Corre, Emmanuel Pilon και Julien Lemarie, μαζί με τη Sonia Bichet, η οποία αναδείχθηκε Meilleur Ouvrier de France 2023 στη διαχείριση θαλασσινών, ενώνουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους σε ένα μοναδικό βιβλίο αναφοράς: Το Μεγάλο Βιβλίο της Θάλασσας.

       

Μέσα από 80 συνταγές και αναλυτικές τεχνικές βήμα προς βήμα, αποκαλύπτουν τους αμέτρητους τρόπους αξιοποίησης των θαλάσσιων προϊόντων, από τα ψάρια και τα οστρακόδερμα έως τα κεφαλόποδα, τα φύκια και τα θαλάσσια φυτά.

Οι συνταγές κινούνται ανάμεσα στην παραδοσιακή γαλλική κουζίνα και τη σύγχρονη γαστρονομική δημιουργία, αναδεικνύοντας κλασικά υλικά όπως το χριστόψαρο, τα στρείδια και τα χτένια, αλλά και πιο ιδιαίτερα προϊόντα που αξίζει να ανακαλύψουμε, όπως το αγγούρι της θάλασσας, οι ανεμώνες και τα φύκια.

Η σημασία αυτού του έργου στη γαστρονομική βιβλιογραφία είναι αδιαμφισβήτητη.

Πρόκειται για ένα βιβλίο-σταθμό που καλύπτει όχι μόνο συνταγές, αλλά επίσης την επιλογή, τον καθαρισμό, τη συντήρηση και την παρουσίαση των θαλασσινών με τρόπο εξαντλητικό. Το βιβλίο έχει κερδίσει την αναγνώριση ως η βίβλος των θαλασσινών στους κύκλους της παγκόσμιας γαστρονομίας, με την ολοκληρωμένη προσέγγισή του να το καθιστά απαραίτητο εργαλείο τόσο για επαγγελματίες όσο και για ενθουσιώδεις ερασιτέχνες.

Η διατήρηση της ουσίας του πρωτότυπου έργου ήταν πρωταρχικής σημασίας καθ' όλη τη διαδικασία της μετάφρασης κι επιμέλειας.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στη διατήρηση του υψηλού επιπέδου των φωτογραφιών και του σχεδιασμού, ώστε να απεικονίζονται σωστά τα θαλασσινά και οι τεχνικές μαγειρέματος. Το αποτέλεσμα είναι μια έκδοση που αποτίνει φόρο τιμής στο γαλλικό πρωτότυπο, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα σημαντικό έργο για την ελληνική γαστρονομία.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ & ΔΟΜΗ

ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Είναι αφιερωμένο στα ψάρια, με λεπτομερείς πληροφορίες για περισσότερα από 50 είδη, παρέχοντας πληροφορίες για το καθένα, σχετικά με την αναγνώριση της φρεσκότητας, τις τεχνικές καθαρισμού και φιλεταρίσματος, καθώς και προτεινόμενες μεθόδους μαγειρέματος που αναδεικνύουν καλύτερα τα χαρακτηριστικά του.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Περιλαμβάνει τα οστρακοειδή και τα μαλακόστρακα, όπως η γαρίδα, ο αστακός, το καβούρι και η καραβίδα, είδη που συναντώνται και στις ελληνικές θάλασσες.

ΤΡΙΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Καλύπτει τα κεφαλόποδα, συμπεριλαμβανομένου του χταποδιού, του καλαμαριού και της σουπιάς, που αποτελούν σημαντικό μέρος της ελληνικής θαλασσινής κουζίνας.

ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Αφορά τα οστρακόδερμα, όπως τα μύδια, τα στρείδια και οι αχιβάδες, με λεπτομερείς οδηγίες για τον καθαρισμό, την αποθήκευση και το μαγείρεμά τους. .

ΠΕΜΠΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Αναδεικνύονται τρόποι χρήσης φυκιών και άλλων θαλάσσιων φυτών στη μαγειρική. 

          

 

Εκδότης

Alain Ducasse Editions,  Μετάφραση&επιμέλεια: Gastronomy Essentials

Συγγραφέας

Nolwenn Corre, Emmanuel Pilon, Julien Lemarie και Sonia Bichet

Γλώσσα

Ελληνικά (Μετάφραση & επιμέλεια συνταγών: Αριστοτέλης Μέγκουλας)

Σελίδες

296 σελίδες

ISBN

9782379450969 

Εξώφυλλο

Σκληρό Εξώφυλλο, 

 

                                
                                  

Read moreShow less
Λεπτομέρειες προϊόντος
9782379450969

Χαρακτηριστικά

Εκδόσεις
Gastronomy Essentials
Αξιολογήσεις
No comments
You may also like
Books for Chefs
Κωδικός: 9782379450464
Ύστερα από τη διεθνή επιτυχία του βιβλίου ΦΡΟΥΤΑ - Η χρήση τους στη ζαχαροπλαστική, το Opera Patisserie, είναι το τελευταίο γαλλικό βιβλίο ζαχαροπλαστικής, από τον βραβευμένο Γάλλο pastry chef Cedric Grolet, το οποίο...

Menu

Create a free account to save loved items.

Είσοδος