100 κλασικές παραδοσιακές συνταγές από την Περσία!
Το βιβλίο θα είναι διαθέσιμο τέλος Σεπτέμβρη 2024
Όταν η μητέρα της Leila Heller, Nahid Taghinia-Milani ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1979, έφερε τις συνταγές της μαζί της. Το Persian Feasts περιλαμβάνει ιρανικές λιχουδιές σε μια εκθαμβωτική ταπετσαρία από υφές και αρώματα, από το Shiraz στο νότο έως το Tabriz στο βορρά.
Αυτή η εξαίσια συλλογή από 100 πιάτα περιλαμβάνει χορταστικά μαγειρευτά, πιάτα με ρύζι με σαφράν, ζουμερά κεμπάπ και ευαίσθητα επιδόρπια με ροδόνερο - το καθένα αφηγείται μια ιστορία που είναι γεμάτη παράδοση και έχει περάσει από γενιά σε γενιά. Απροσδόκητοι συνδυασμοί συστατικών δημιουργούν ξεχωριστές γεύσεις και αρώματα σε κάθε πιάτο – από μια απλή Frittata με βότανα μέχρι ένα ανακουφιστικό στιφάδο με μελιτζάνα, καρύδι και ρόδι μέχρι μια απαλά αρωματισμένη πουτίγκα με κάρδαμο και ροδόνερο.
Αυτό το εξαιρετικά προσωπικό βιβλίο -συμπεριλαμβανομένων οικογενειακών ιστοριών, ιστορικών αφηγήσεων για την κουλτούρα του φαγητού, προέλευση συνταγών και εορταστικά μενού – είναι μια γιορτή για τις αισθήσεις, με πληθώρα θεαματικών φαγητών που παρασκευάζονται με εποχιακά υλικά, φρέσκα βότανα και μυρωδάτα μπαχαρικά.
Εκδότης | Phaidon Press |
Συγγραφέας | Leila Heller, with Lila Charif, Laya Khadjavi, and Bahar Tavakolian |
Γλώσσα | Αγγλικά |
Σελίδες | 272 σελίδες |
ISBN | 9781838667528 |
Εξώφυλλο | Σκληρό Εξώφυλλο, Διαστάσεις: 270 x 205 mm |