Paco Poncero: "Η σιωπηλή εξέγερση του Σεφ"
Με περισσότερα από 30 χρόνια στην κουζίνα και σχεδόν 15 χρόνια υπερασπιζόμενος δύο αστέρια Michelin, ο Paco Roncero δεν είναι μόνο ένας απαραίτητος σεφ στην ισπανική γαστρονομική σκηνή, αλλά και ένας θεματοφύλακας του επαγγέλματος όπως λίγοι άλλοι. Το αποδεικνύει σε κάθε μία από τις περισσότερες από 250 σελίδες του «Paco Roncero». Η σιωπηλή εξέγερση του σεφ», το νέο και μεγάλο του αριστούργημα.
Εξεγερμένος για το μαγείρεμα και τη δράση ενάντια στο κατεστημένο, σιωπηλός επειδή το κάνει διακριτικά, ο σεφ παρουσιάζει εκατό δημιουργίες του Paco Roncero Restaurante. μια αναδρομική μανιασμένη επικαιρότητα γεμάτη επάγγελμα, σχολείο, προϊόντα και, πάνω απ' όλα, κουζίνα. "Ο Paco Roncero δίνει πολύ επαγγελματισμό και γνώση σε αυτές τις σελίδες. Το κοινό δεν περιμένει ένα βιβλίο σαν αυτό", λέει ο Javi Antoja de la Rosa, διευθυντής του βιβλίου, εκδότης και διευθύνων σύμβουλος της Montagud Editores. «Είναι μια εξαιρετική δουλειά», προσθέτει ο σεφ Alberto Chicote. «Είναι γεμάτο διόραση και έμπνευση.
Μέσα από σχεδόν 600 διαδικασίες, το «The Silent Insurrection» του Paco Roncero παίρνει σάρκα και οστά με τον πιο ποικίλο δυνατό τρόπο, με κάθε είδους μητρώα και καλύπτει όλο το φάσμα ενός εστιατορίου υψηλής κουζίνας. Υπάρχει εξειδίκευση, για παράδειγμα, με συνταγές που επικεντρώνονται σε ένα φετίχ για τον σεφ, το ελαιόλαδο και τα αποθέματα και τα αποθέματα με τις ποσότητες και τους χρόνους μαγειρέματος προσαρμοσμένες ειδικά για κάθε πιάτο. Είναι επίσης τεχνικά και avant-garde, με διαφορετικούς τύπους σφαιροποιήσεων, χρήσεις του obulato και τρόπους χρήσης υγρού αζώτου. Χορεύουν υπό τον ήχο του ακαδημαϊσμού, με λαμπρή αντιμετώπιση του παιχνιδιού και με μια μεγάλη γκάμα εξαιρετικών και εποχιακών προϊόντων, όσο σύντομη κι αν είναι η σεζόν. Έτσι, το περιστέρι, ο λαγός, η τρούφα και το χαβιάρι συνυπάρχουν με το μανιτάρι μορέλ, το καρντούν και το μπιζέλι. Όλα σε μια πολύ ισορροπημένη αναλογία σνακ που ξεχωρίζουν ως υπέροχα πιάτα σε περιορισμένη μορφή. από ζεστά και κρύα ορεκτικά, από ψάρια και θαλασσινά που φαίνονται στον κλασικισμό με μια αδιαμφισβήτητη προσωπική πινελιά.
Σαν να μην έφτανε αυτό, οι 120.000 λέξεις που απαρτίζουν αυτό το βιβλίο χαρακτηρίζονται επίσης από ένα μοναδικό εύρος όρασης. Υπάρχει ένας φόρος τιμής στην παράδοση που είναι το θεμέλιο όλων, καθώς και λαμπερές και σίγουρα εμπνευσμένες μπουκιές από όλες τις γωνιές του κόσμου. Με αυτόν τον τρόπο, η σάλσα μπράβα και το γκασπάτσο συνυπάρχουν με την πάπια hoisin και το καβούρι τσίλι, ενώ παρακολουθούμε το πέστο και τον τυφλοπόντικα, για να σχηματίσουν ένα πλήρες και μοναδικό έργο τέχνης.
Εκδότης | Montagud |
Συγγραφέας | Paco Poncero |
Γλώσσα | Αγγλικά |
Σελίδες | 2560 σελίδες |
ISBN | 9788472121973 |
Εξώφυλλο | Σκληρό Εξώφυλλο, 240x280 mm |