×

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ: Κινεζική-Ασιατική Γαστρονομία & Ελληνικά προϊόντα

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ…

Είναι μία προσπάθεια που προσεγγίζει με εναλλακτικό τρόπο την κινεζική γαστρονομία, αξιοποιώντας εκλεκτά προϊόντα της ελληνικής γης. Ένας αρμονικός συνδυασμός πλούσιας γεύσης και υψηλής διατροφικής αξίας..

Read moreShow less
Κωδικός:
9786188498822
Εταιρεία:
Αγαπημένα0
Σύγκριση0
Add to wishlist
Περιγραφή

Μια πρωτοβουλία – ένα project, για δημιουργία συνταγών της κινεζικής κουζίνας με την προσθήκη αγαθών της ευλογημένης ελληνικής γης, που προσφέρουν εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα. Γαστρονομικές δημιουργίες,  οι οποίες είναι απλές και εύκολες στην υλοποίηση, σε κάθε σπιτική κουζίνα.

Η κινεζική και ελληνική γαστρονομία γιορτάζουν, μαζί, στην κουζίνα και στο τραπέζι!

Σε αυτό το διαπολιτισμικό ταξίδι, μία μεγάλη παρέα δημιουργεί:  Έλληνες που αγαπούν την υπέροχη κινέζικη μαγειρική, Κινέζοι που έχουν ακούσει για τα εκλεκτά αγαθά της ελληνικής γης και θέλουν να τα γευτούν, εξαίρετοι επαγγελματίες που δοκιμάζουν και καινοτομούν στην fusion κουζίνα, παραγωγοί και επιχειρήσεις που προσφέρουν τα ελληνικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές, ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα που προβάλλουν και ενισχύουν την γαστρονομία, φορείς και οργανισμοί που την αναδεικνύουν ως βασικό κομμάτι πολιτισμού.

Σούπα με κροκέτες θαλασσινών και κρόκο Κοζάνης
Το Ταξίδι της Γεύσης ξεκινά, η σούπα πρέπει να τρώγεται ζεστή όπως αναφέρεται στο, γιατί “η θερμότητα καθαρίζει” το σώμα. Γενικά, πιστεύεται ότι η σούπα μπορεί να θρέψει την ομορφιά, να ενισχύσει τη σωματική υγεία, ακόμη και να προλάβει ή να θεραπεύσει ασθένειες.
Η σούπα θαλασσινών εμπλουτίζεται με κρόκο Κοζάνης, ο οποίος φημίζεται για το βαθύ κόκκινο χρώμα, το έντονο άρωμα, τη γεύση, καθώς και τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Χρησιμοποιούμε μικρή ποσότητα λόγω της έντονης γεύσης του, για να αρωματίσει το πιάτο μας.

Σούπα με φασόλια Πρεσπών και μοσχαρίσιο μεδούλι
Η σούπα αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της κινεζικής διατροφικής κουλτούρας. Θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά και εύπεπτα είδη τροφών. Απολαμβάνουν το πιάτο όσο είναι ακόμα καυτό – όχι απλώς ζεστό, έτσι καταλαβαίνεις, λένε, στο έπακρον τα αρώματα! Στη συνταγή αυτή, την προστιθέμενη αξία δίνουν τα κόκαλα και το μεδούλι τους, τα οποία αναδεικνύουν την εξαιρετική γεύση της.
Συνδυάζουμε τα noodles με φασόλια Πρεσπών, ένα παραδοσιακό προϊόν της Ελλάδας. Είναι αδιαμφισβήτητα από τα πιο γευστικά και θρεπτικά ελληνικά όσπρια, κάτι που οφείλεται στον τόπο και τρόπο παραγωγής τους.

Bao buns με γλυκόξινο χοιρινό με μέλι και σουσάμι
Τα φημισμένα ψωμάκια Bao, γνωστά και ως «ψωμάκια στον ατμό», είναι μια νόστιμη, ζεστή, αφράτη και γλυκιά λευκή ζύμη. Ελαφρύ και αφράτο, το τέλειο ψωμάκι Bao πρέπει να είναι στρογγυλό και απαλό.
Στη μαρινάδα μας για το χοιρινό, χρησιμοποιούμε τον ιδανικό συνδυασμό του αγνού μελιού με τη γνωστή θαυματουργή υπερτροφή, το σουσάμι, που μας προσφέρει πληθώρα ευεργετικών συστατικών, τα οποία παράλληλα γεμίζουν τη συνταγή μας με τη μοναδική γεύση τους. Και τα δύο αυτά συστατικά είναι μέρος της ελληνικής παράδοσης και έχουν συνδεθεί με χαρούμενα γεγονότα όπως τον γάμο και τη βάφτιση.
Το μέλι συμβολίζει την γλυκιά ζωή, το σουσάμι την αφθονία και ο συνδυασμός τους τη φωτεινή συνέχεια στη ζωή.

Πάπια Πεκίνου με θυμαρίσιο μέλι
Η γαστρονομική ιστορία της πάπιας Πεκίνου, μας πηγαίνει πίσω στη Δυναστεία των Γιουάν, όπου αναγράφεται στα βασιλικά βιβλία μαγειρικής ως αυτοκρατορικό φαγητό.
Αρχές του 20ου αιώνα, οι αρχιμάγειροι δημιούργησαν εστιατόρια γύρω από το Πεκίνο και προσέφεραν αυτό το πιάτο.
Στη συνταγή μας, η πάπια αποκτά την καραμελωμένη της κρούστα με το μέλι. Οι Έλληνες γνώρισαν και αγάπησαν το μέλι πολύ νωρίτερα από το ελαιόλαδο και το κρασί. Το θυμαρίσιο μέλι είναι γνωστό για την εξαιρετική του ποιότητα, το μοναδικό του άρωμα και την πλούσια γεύση του.

Εκδότης

Innjobs

Συγγραφέας

Αργύρης Νταουλιάρης, Δημήτρης Κοντογιάννης

Γλώσσα

Ελληνικά, Κινέζικα

Σελίδες

316 σελίδες

ISBN

-

Εξώφυλλο

Σκληρό Εξώφυλλο,

Read moreShow less
Λεπτομέρειες προϊόντος
9786188498822

Χαρακτηριστικά

Εκδόσεις
Ελληνικές Εκδόσεις
Αξιολογήσεις
No comments
You may also like
Κωδικός: 9782841239900
Ο Ανδρέας Μαυρομμάτης ,Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΑΣΤΕΡΙ ΜΙΣΕΛΕΝ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ,σας προτείνει ένα ταξίδι που θα σας οδηγήσει στην ανακάλυψη νέων μεσογειακών γεύσεων. Χάρη σε 45 πρωτότυπες συνταγές και σε...
Κωδικός: 9789963219728
Ένα βιβλίο μεταφρασμένο από τις εκδόσεις Gastronomy Essentials με την επιμέλεια του Χρονόπουλου Δημήτρη. Συγγραφέας: Cedric Grolet Σκληρό Εξώφυλλο. 95 συνταγές με 45 διαφορετικά φρούτα. Σελίδες: 320 ISBN:...
Κωδικός: G567
Το Anarkia είναι ένα σημαντικό έργο που επικεντρώνεται στη γλυκιά κουζίνα που παρήγαγε ο El Celler de Can Roca (3 αστέρια Michelin). Το βιβλίο αυτό είναι μια επιτομή επιδορπίων από τον Jordi Roca, που ανακηρύχτηκε ως...

Menu

Create a free account to save loved items.

Είσοδος

Create a free account to use wishlists.

Είσοδος