Το συναρπαστικό πρώτο βιβλίο μαγειρικής από τον καταξιωμένο σεφ του εστιατορίου Ikoyi του Λονδίνου με δύο αστέρια Michelin.
Το Ikoyi, που ονομάστηκε ένα από τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου το 2022, είναι ένα από τα πιο πρωτότυπα εστιατόρια της εποχής του με γνώμονα τις γεύσεις. Διευθύνεται από το ντουέτο των παιδικών φίλων Iré Hassan-Odukale και τον σεφ Jeremy Chan, το πρωτοποριακό γαστρονομικό μυαλό πίσω από το μοναδικό μενού γευσιγνωσίας, το μενού του είναι εμπνευσμένο από τα μπαχαρικά της Υποσαχάριας Δυτικής Αφρικής και προϊόντα από τοπικές φάρμες και τεχνίτες παραγωγούς.
Το βιβλίο περιλαμβάνει αφηγήσεις που απεικονίζουν την έμπνευση και την αρχή του Ikoyi, όπως επηρεάζονται από τις εμπειρίες του Chan που ζούσε, μαγειρεύοντας και ταξιδεύοντας στο Χονγκ Κονγκ, στον Καναδά, στην Υποσαχάρια Αφρική και στην Ευρώπη. Κάθε συνταγή σε αυτό το συναρπαστικό βιβλίο περιέχει μια ιστορία για το πώς αναπτύχθηκε το πιάτο, καθώς και τις επιρροές της εποχικότητας και των προϊόντων από τοπικούς παραγωγούς. Αυτό το βιβλίο μαγειρικής αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία και το ταξίδι του Chan και του Ikoyi, με 80 συνταγές που ο Chan έχει αναπτύξει προσεκτικά για να περικλείει την έντονη θερμότητα: το χαρακτηριστικό του στυλ.
Εκδότης | Phaidon |
Συγγραφέας | Jeremy Chan |
Γλώσσα | Αγγλικά |
Σελίδες | 256 σελίδες |
ISBN | 9781838666309 |
Εξώφυλλο | Σκληρό Εξώφυλλο, Διαστάσεις: 290 x 214 mm |