Στο The Bread Book, ο Éric Kayser - ιδρυτής του θρυλικού γαλλικού αρτοποιείου Maison Kayser και συγγραφέας μπεστ σέλερ του The Larousse Book of Bread κάνει το ψήσιμο του ψωμιού από την αρχή τόσο προσιτό όσο και συναρπαστικό. 60 συνταγές παρασκευής βήμα προς βήμα.
Ένα masterclass παρασκευής ψωμιού για αρτοποιούς, με απλά, χορταστικά ψωμιά, καρβέλια και ψωμάκια από μια σειρά από αλεύρια, συμπεριλαμβανομένων ποικιλιών χωρίς γλουτένη.
O Kayser ξεκινά με τις βασικές αρχές της παρασκευής ψωμιού, προσφέροντας οδηγίες για παραδοσιακές τεχνικές διόγκωσης, τύπους αλευριού και βασικά συστατικά, καθώς και ένα χρήσιμο γλωσσάρι. Κάθε συνταγή εξηγείται με συνοπτικές, εύκολες στην εφαρμογή οδηγίες και περιλαμβάνει χρόνους προετοιμασίας, διόγκωσης και ψησίματος για να βοηθήσει στη διαχείριση του χρόνου. Η φωτογραφία βήμα προς βήμα απομυθοποιεί τις πιο περίπλοκες διαδικασίες παρασκευής ψωμιού και μια εύχρηστη ενότητα αντιμετώπισης προβλημάτων αντιμετωπίζει κοινά διλήμματα παρασκευής ψωμιού.
Η συλλογή των 60 συνταγών περιλαμβάνει αλάνθαστες εκδόσεις μπουλαντζέρι και διεθνή βασικά προϊόντα. υγιεινές συνταγές με δημητριακά κληρονομιάς - από φακές και αλεύρια ρεβιθιών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη έως ποικιλίες χαμηλής γλουτένης και χωρίς γλουτένη που παρασκευάζονται με einkorn, φαγόπυρο, ξόρκι και σίκαλη, καθώς και μια λαχταριστή σειρά από γλυκά καρβέλια και μπριός.
Διαυγές, ολοκληρωμένο και όμορφα κατασκευασμένο, το The Bread Book είναι απαραίτητο για κάθε σύγχρονο αρτοποιό.
Τα κεφάλαια και οι συνταγές περιλαμβάνουν:
Κλασικά ψωμιά : Μπαγκέτα; Boule; Heritage Σιταρένιο Ψωμί; Ψωμί χωρίς ζύμωμα. Φραντζόλα σίκαλης
Ψωμιά με Σπόρους Κληρονομιάς : Ψωμί από καλαμπόκι και ηλιόσπορο. Ψωμί από σπόρους σταφυλιού; Ψωμί κάνναβης? Ρυζάλευρο και ψωμί από φαγόπυρο. Ψωμί από αλεύρι κινόα
Breads of the World : Bao Buns; Challah; Naan; Πίτα; Rosemary Focaccia
Γεμιστές φραντζόλες : Τυροψωμί; Ψωμί από σύκο, φουντούκι και μάραθο. Matcha και ζαχαρωμένο πορτοκαλόψωμο. Μικτά φρούτα και καρύδια κορώνα? Ελαιόψωμο
Brioches : Babka; Μπριός σοκολάτας και μπανάνας; Εκμέκ με σταφίδες και πεκάν. Ιαπωνικό ψωμί γάλακτος με φιστίκια και κεράσια. Pain Au Lait
Εκδότης | Phaidon |
Συγγραφέας | Eric Kayser |
Γλώσσα | Αγγλικά |
Σελίδες | 224 σελίδες |
ISBN | 9781838665746 |
Εξώφυλλο | Σκληρό Εξώφυλλο, Διαστάσεις: 270 x 205 mm |