Gefsis Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα

Η γεύση της Ελληνικής κουζίνας σε μια επιτομή τεχνικής και παρουσίασης δια χειρός Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου!

Αυγό με στάκα και τρούφα, Καλοκαιρινό μποστάνι, Γιουβαρλάκια σκορπίνας, Κανελόνι παστιτσάδα, Αμυγδαλόπιτα … Διαβάζοντας μερικούς μόνο από τους τίτλους συνταγών, ο αναγνώστης καταλαβαίνει αμέσως ότι πρόκειται για ένα ταξίδι με γεύσεις και αρώματα από την Ελλάδα. Το νέο βιβλίο του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου, Gefsis, που θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο του 2022, μας προετοιμάζει, από τον τίτλο του και μόνο, για μία μοναδική γευσιγνωσία, γεμάτη με ελληνική φύση.

Read moreShow less
Κωδικός:
904-0011
Εταιρεία:
Αγαπημένα4
Σύγκριση0
Περιγραφή

Η Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα στο μεγαλείο της. Ως κόσμημα του γαστρονομικού μας πολιτισμού, από την προετοιμασία της, μέχρι το σερβίρισμά της, ο Αλέξανδρος με αυτό το βιβλίο, φροντίζει να τη «χορτάσουμε» από κάθε άποψη. Οι παραδοσιακές συνταγές, λειτουργούν ως «φάρος» για εκείνον, που με τη βοήθειά τους «χτίζει» την εξελικτική τους πορεία, προσαρμόζοντάς τες στο σήμερα. Ανεξίτηλες αναμνήσεις δημιουργούνται σε κάθε «μπουκιά» του βιβλίου, που συνδυάζει τη γεύση με την καθαρή απόλαυση στον ουρανίσκο.

Στα κεφάλαιά του, «αγκαλιάζει» όλο το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας: «Γη, Θάλασσα, Φάρμα», μαζί με το ισχυρό ένστικτο της φιλοξενίας:
«Καλοσωρίσματα, Αυγό, Γλυκά, Συνοδευτικά». Με πάνω από 50 συνταγές, ο Αλέξανδρος πετυχαίνει να ισορροπήσει τέλεια, το αλμυρό, το πικρό, το γλυκό και το ξινό, καταγράφοντας έτσι τις Gefsis της Ελλάδας που ξυπνούν Μνήμες και δημιουργούν Αισθήσεις.

Με την πολύτιμη συνδρομή του Χρήστου Παπαθεοδώρου (assistant chef).

«Αυτό το βιβλίο, αποτελεί ένα όνειρο ετών. Κάθε κείμενο συνταγής, κάθε πιάτο, εσωκλείει τις προσωπικές μου αναμνήσεις κι εμπειρίες όλα αυτά τα χρόνια. Είναι μία προσπάθεια χρόνων δική μου, αλλά και των συνεργατών μου και ιδιαίτερα του Χρήστου που ήταν δίπλα μου σε κάθε βήμα αυτής της διαδρομής.  Ελπίζω οι γεύσεις αυτού του βιβλίου, να γίνουν το ταξίδι σας σε όλα αυτά τα μέρη που θα θέλατε να επισκεφτείτε, προτού καν προλάβετε να ετοιμάσετε τις βαλίτσες σας»Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος  

Εκδότης Gastronomy Essentials
Συγγραφέας Χαραλαμπόπουλος Αλέξανδρος
Γλώσσα Ελληνικά - Αγγλικά
Σελίδες περίπου 400 σελίδες
ISBN -
Εξώφυλλο Σκληρό Εξώφυλλο, Διαστάσεις: 230 x 310 mm

Το βιβλίο θα εκδοθεί στα τέλη Σεπτέμβρη.

Η προσφορά του pre-sale ισχύει έως 25 Σεπτεμβρίου 2022.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ισχύει η έκπτωση της pre-sale προσφοράς είναι η εξόφληση της παραγγελίας. Υπάρχει η δυνατότητα για εξόφληση είτε με πιστωτική κάρτα είτε με τραπεζική κατάθεση.

Read moreShow less
Λεπτομέρειες προϊόντος
904-0011
Σχετικά με τον Συγγραφέα
Αξιολογήσεις
No comments
You may also like
Gastronomy Essentials
Κωδικός: 904-0009
Sables, ρολά βάφλας, σφολιάτα, μπισκότα, κροκάν, καρκινιόλες, βάφλες, speculoos, μπακλαβάδες, linzer, cigarellos, grissines, tiles...Τι κοινό έχουν όλες αυτές οι σπεσιαλιτέ; Λοιπόν, σπάνε, εκπέμποντας έναν υποβλητικό...
Gastronomy Essentials
Κωδικός: 904-0005
Ύστερα από τη διεθνή επιτυχία του βιβλίου ΦΡΟΥΤΑ - Η χρήση τους στη ζαχαροπλαστική, το Opera Patisserie, είναι το τελευταίο γαλλικό βιβλίο ζαχαροπλαστικής, από τον βραβευμένο Γάλλο pastry chef Cedric Grolet, το οποίο...
Montagud Editors
Κωδικός: G567
Το Anarkia είναι ένα σημαντικό έργο που επικεντρώνεται στη γλυκιά κουζίνα που παρήγαγε ο El Celler de Can Roca (3 αστέρια Michelin). Το βιβλίο αυτό είναι μια επιτομή επιδορπίων από τον Jordi Roca, που ανακηρύχτηκε ως...

Menu

Create a free account to save loved items.

Είσοδος