×

Σειρήνεια Δείπνα

Ιστορία της διατροφής και της γαστρονομίας στην Ελλάδα.


Η Ιστορία των τροφών και της γαστρονομίας στην Ελλάδα καθώς και η αδιάσπαστη συνέχεια της ελληνικής κουζίνας, από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι τις μέρες μας, περιγράφονται στα σειρήνεια δείπνα του βρετανού ιστορικού Andrew Dalby.

Read moreShow less
Κωδικός:
9789605241100
Εταιρεία:
Αγαπημένα0
Σύγκριση0
Add to wishlist
Περιγραφή

Η τροφή και οι διασκεδάσεις του Αιγαίου της κλασσικής εποχής προσφέρουν πλούσια πεδία έρευνας και αποτελούν το απαραίτητο υπόβαθρο όχι μόνο για κάθε μελέτη του αρχαίου κόσμου αλλά και για τους ανθρωπολόγους που εξετάζουν τη μεταγενέστερη ιστορία της Μεσογείου.


Η ελληνική διατροφή και γαστρονομία αποτελεί την αρχή από την οποία κατάγονται πολλά στοιχεία της σύγχρονης ευρωπαϊκής διατροφής και κουζίνας.

Πολλά φαγητά, πασίγνωστα σήμερα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, έχουν μια ιστορία στη περιοχή πολύ αρχαιότερη και αυτής  των ίδιων των Ελλήνων.

‘’Αν ο αναγνώστης βρίσκει πληκτική την αφήγηση για το θάμα της κουζίνας, ας συλλογιστεί πως χωρίς αυτό το κεφάλαιο , τα άλλα εκείνα που συνθέτουν
την ιστορία, δεν θα υπήρχαν καν.’’  (Michel Baudier,Histoire generale du Serrail)

Εκδότης Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
Συγγραφέας Andrew Balby
Γλώσσα Ελληνικά
Σελίδες 555 σελίδες
ISBN 9789605241100
Εξώφυλλο Διαστάσεις: 240 x 170 mm

Read moreShow less
Λεπτομέρειες προϊόντος
9789605241100

Χαρακτηριστικά

Εκδόσεις
Ελληνικές Εκδόσεις
Αξιολογήσεις
No comments
You may also like
Κωδικός: 901-0087
Περιπέτειες στο υπογάστριο των μαγειρείων (Γ' Έκδοση) Πρόκειται για την αυτοβιογραφία του γνωστού αμερικανογάλλου σεφ, που ξεδιπλώνει τη σκοτεινή πλευρά του γαστρονομικού κόσμου. O Mπουρνταίν περιγράφει με εξαιρετικά...
Κωδικός: 9786188509115
Γλυκά και αλμυρά πρωινά αρτοπαρασκευάσματα, γιορτινές συνταγές, παραδοσιακά αλλά και καινοτόμα ψωμιά, ξεδιπλώνονται με μοναδικές φωτογραφίες και αναλυτικές συνταγές. Το πρώτο βιβλίο του BakeryChef, Χάρη Παπαλίτσα.
Κωδικός: 901-0001
Η πιο διάσημη σχολή μαγειρικής στον κόσμο αποκαλύπτει τα μυστικά της για περισσότερες από 800 βασικές παρασκευές και τεχνικές μαγειρικής, με επεξηγηματικές φωτογραφίες, που συμπληρώνονται από συμβουλές, τεχνάσματα και...
Κωδικός: 9788472121591
Μέσα από τις 320 σελίδες του βιβλίου θα δούμε τον Paco Perez να περιγράφει πως η Μνήμη, το Περιβάλλον και η Τεχνική μπορούν να προκαλέσουν έναν απίστευτο καταρράκτη δημιουργικότητας από την οποία ξεπροβάλλουν οι γεύσεις.

Menu

Create a free account to save loved items.

Είσοδος

Create a free account to use wishlists.

Είσοδος