Το India: Cookbook είναι ο πρώτος αναλυτικός οδηγός στη γαστρονομία της Ινδίας. Περιλαμβάνει πάνω από 1.000 συνταγές καλύπτοντας κάθε πτυχή της πλουσιας γαστρονομικής κουλτούρας και κληρονομιάς της Ινδίας. Βασικό χαρακτηριστικό του βιβλίου είναι ότι ο συγγραφέας είναι ένας συγγραφέας μαγειρικής και ακαδημαϊκός που ζει και εργάζεται στο Δελχί, με αποτέλεσμα οι συνταγές να αποτελούν μια τέλεια απεικόνιση των παραδοσιακών πιάτων σε όλη την Ινδία. Επιπλέον οι συνταγές είναι εύκολο να εκτελεστούν σε κάθε "Δυτική" κουζίνα ενώ παράλληλα περιγράφονται αναλυτικά σχετικά εργαλεία, σκεύη καθώς και συστατικά.
Το Ινδικό φαγητό είναι εξαιρετικά δημοφιλές στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια, και η όρεξη για ινδικό φαγητό δεν δείχνει σημάδια μείωσης. Τώρα, για πρώτη φορά, είναι διαθέσιμο ένα οριστικό, εκτεταμένο και έγκυρο βιβλίο για το αυθεντικό ινδικό φαγητό, που διευκολύνει την προετοιμασία των αγαπημένων σας ινδικών πιάτων στο σπίτι, μαζί με λιγότερο γνωστά πιάτα όπως το bataer masalydaar (μαριναρισμένα ορτύκια μαγειρεμένα με αμύγδαλα, τσίλι και πράσινο κάρδαμο), ή sambharachi kodi (κάρρυ γαρίδας Goan με καρύδα και ταμάριντ). Τα περιεκτικά κεφάλαια για τα ψωμιά, τα τουρσιά, τις πάστες μπαχαρικών και τα τσάτνεϊ περιέχουν μια μεγάλη ποικιλία συνταγών που σπάνια συναντάμε στα ινδικά βιβλία μαγειρικής, όπως το bagarkhani roti (ένα πλούσιο γλυκό ψωμί με σταφίδες, κάρδαμο και παπαρουνόσπορους) και tamatar ka achar (ντομάτα και μουστάρδα- σπόροι τουρσί).
Εκδότης | Phaidon Press |
Συγγραφέας | Pushpesh Pant |
Γλώσσα | Αγγλικά |
Σελίδες | 960 σελίδες |
ISBN | 9780714859026 |
Εξώφυλλο | Σκληρό Εξώφυλλο, Διαστάσεις: 270 x 180 mm |