Η Κουζίνα είναι Γένους Θηλυκού - Alexandra Takoridi
Βέβαια, το να μαγειρεύεις νόστιμα και με αγάπη είναι απαραίτητα στοιχεία, αλλά επί καθημερινής βάσεως μέσα στις επαγγελματικές κουζίνες είναι διαπιστωμένο ότι δεν αρκεί. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και σκληρή δουλειά, να θέτεις στόχους και να τους κατακτάς, καθώς και να περνάς και στο επόμενο βήμα, για να εξελίξεις την τεχνική σου.
Η μαγειρική σαν κλάδος, πάρα τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν μέσα στις κουζίνες, παραμένει ως τέχνη μαγική. Έχουμε πολλές διεξόδους και εκφάνσεις δημιουργίας από την εν λόγω τέχνη και μέσα από ένα πιάτο, μπορεί κάποιος να αποκαλύψει πολλά για τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από αυτό.
Σ’ ένα εστιατόριο, ο μάγειρας είναι αυτός που ή θα απογειώσει με τη μαγειρική του και το οργανωτικό του πνεύμα το όλο κόνσεπτ, ή θα "παραδώσει" τα κλειδιά, καταρρακώνοντας το σκοπό, για ανθοφορία της επιχείρησης.
Μπορούμε να δημιουργήσουμε πιάτα που μένουν χαραγμένα στην μνήμη των ανθρώπων, να γνωρίσουμε κόσμο, να ανταλλάξουμε εμπειρίες απλώς και μόνο μαγειρεύοντας. Είναι τέχνη και επάγγελμα ταυτόχρονα, που σου προσφέρει τη δυνατότητα να γνωρίσεις μέσω της τροφής, τις διαφορετικές αντιλήψεις για το ίδιο τρόφιμο, που εσύ είχες μάθει να διαχειρίζεσαι αλλιώς κι αυτό το κάνει ακόμη πιο μαγικό και ενδιαφέρον. Δεν πλήττεις ποτέ, ως μάγειρας!
Ξέρετε, τόσους μήνες που βρισκόμαστε στην αδράνεια, συνειδητοποιώ μέρα τη μέρα, ότι η απώλεια της δημιουργίας, είναι πιο σημαντική από τις οικονομικές συνέπειες του κλεισίματος των χώρων εστίασης. Είμαι πολύ αισιόδοξος ως άνθρωπος και θέλω να πιστεύω, ότι θα ξεπεραστεί γρήγορα και χωρίς σημαντικές επιπτώσεις, ό,τι βιώνουμε επί ένα χρόνο, που τελούμε υπό καθεστώς πανδημίας. Μακάρι να επιστρέψουμε όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου στις επιχειρήσεις μας και να συνεχίσουμε να δημιουργούμε από εκεί που το αφήσαμε!