Μασάτι 26 εκ. Ikon by Wusthof. Όλα τα μαχαίρια χρειάζονται σωστή συντήρηση για να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Το μασάτι είναι το πρώτο στάδιο συντήρησης ενός μαχαιριού αλλά ίσως και το πιο σημαντικό. Μασάτι φίνο για να διατηρεί την τέλεια κόψη.
Το ακόνισμα ενός μαχαιριού χρειάζεται προσοχή αφού όσο πιο σωστά γίνει τόσο περισσότερο χρόνο ζωής και τέλειας κόψης θα έχουν τα μαχαίρια.Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος χρήσης ενός μασατιού, υπάρχουν όμως κάποιοι βασικοί κανόνες:
1. Το μαχαίρι θα πρέπει να εφάπτεται με το μασάτι σε οξεία γωνία (περίπου 20 μοίρες), έτσι ώστε και να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα αλλά και να διατηρηθεί η σωστή αναλογία του αιθέρα της λάμας.
2. Ένα μαχαίρι το ακονίζουμε όταν δεν κόβει ή έχει ¨στομώσει" και όχι κάθε φορά πριν το χρησιμοποιήσουμε.
3. Όταν ακονίζουμε θα πρέπει όλο το μήκος της λάμας του μαχαιριού να εφάπτεται σε όλο το μήκος ενός μασατιού. Όλα τα μασάτια έχουν συγκεκριμένο χρόνο ζωής -περάσματα, οπότε αν χρησιμοποιούμε όλο το μήκος θα χρειαζόμαστε λιγότερα περάσματα.
4. Το μήκος της λάμας ενός μασατιού πρέπει να είναι ίσο ή μεγαλύτερο από το μήκος της λάμας του μαχαιριού.
Λαβή: με 3 πριτσίνια για περισσότερη σταθερότητα. Ξύλο-Grenadill (Holtz/wood).
Μήκος Λάμας: 26 εκ.
Συνολικό Μήκος: 37,5 εκ.
Βάρος: 273 gr.
Χαρακτηριστικά
- Γωνία
- -
- Σκληρότητα
- -
- Μήκος Λάμας
- 26 εκ.
- Λαβή
- Ξύλο-Grenadill (Holtz/wood)
- Ακόνισμα
- Ανοξείδωτο
Φίνο